Ağustos ayında Namık Kemal Zeybek liderliğinde kurulan ATA Parti’nin Eskişehir İl örgütü sahaya inerek çalışmalarına başladı.

Saha çalışmaları kapsamında, ATA Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Arabacı ve  partililer Çardak Mahallesi Dayanışma, Yardımlaşma, Kalkınma ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği ‘nin açılış törenine katıldılar.

Açılış töreninde konuşma yapan Hüseyin Arabacı, "Yüzde iki yüzleri aşan fiyat artışlarıyla çarşı pazar yangın yerine dönmüştür." dedi.

Arabacı, konuşmasını şöyle sürdürdü;

"Özellikle son yirmi yıldır bir çok konuda olduğu gibi köylerimiz ve köylümüz bilinçli bir şekilde ihmal edilmiştir. Uygulanan politikalar ile bir çok sektörde dışa bağımlı olan ülkemiz, köylerimizin ürettiği tarım ve hayvancılık sektöründe de dışa bağımlı hale getirilmiştir. İthalat Türk tarım ve hayvancılığını bitirmiştir. Bir kaç yandaş para kazansın diye köylümüz zarar etmiş, çiftçiliği terk etmiş ve şehirlere göç etmiştir. Köylerimiz ve köylümüz çökmüş, köylerimiz boşalmış , tarlalarımız terk edilmiştir. Bu yanlış politikanın bedelini ağır bir şekilde ödemekteyiz. Yüzde iki yüzleri aşan fiyat artışlarıyla çarşı pazar yangın yerine dönmüştür. Köylü çökerse ülke çöker. Siz açmış olduğunuz dernekle köyü ve köylüyü yeniden ekonomiye kazandırmak için yola çıkmışsınız. Sizi kutluyor başarılar diliyorum."