Kurtuluş Mahallesi’nde gerçekleşen hırsızlık olayında evden maddi değeri yaklaşık olarak 1.350 TL olan çeşitli ziynet eşyalarının çalındığını ifade eden ekipler, hırsızlık olayının ardından faillerin kimlik tespiti ve yakalanması amacıyla Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından çalışma başlatıldığı bildirildi. 

Hırsızların evden çaldıkları ziynet eşyalarını satılabilecekleri düşünülerek yönde çalışmaların genişletildiğini belirten ekipler, 13.03.2017 günü saat 14.00 sıralarında Arifiye Mahallesi Taşköprü Caddesi Altınsaray Kuyumcular Çarşısı içerisinde bir şahsın durumundan şüphelenerek durdurulduğu ifade etti. Y.T.(25) isimli şahsın yapılan üst aramasında kolye – küpe ve yüzükten oluşan altın set, bir adet kolye, bir adet alyans ile 2 adet taşlı yüzük elde edildiği söyleyen ekipler, şahsın çelişkili beyanlar vermesi üzerine ziynetler çalıntı olabileceği düşünülerek, incelenmek üzere muhafaza altına alındığını belirtti.

Yapılan sorgulamasında çeşitli suçlardan çok sayıda suç kaydı olduğu anlaşılan Y.T.’ nin Evden Hırsızlık’ suçundan adli tahkikat düzenlendi. Çalınan ziynetler Cumhuriyet Savcısı talimatıyla ev sahibine teşhis ettirilerek teslim edildi.