Eskişehir İl Jandarma Komutanlığınca, halkın huzur ve güven içerisinde hayatlarını devam ettirmeleri, mal ve can güvenliklerinin sağlanması amacıyla, Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde meydana gelen faili meçhul hırsızlık olaylarının aydınlatılması ve faillerinin yakalanmasına yönelik olarak JASAT Dedektif Timleri tarafından özel bir çalışma başlatılarak meydana gelen hırsızlık olayları mercek altına aldı.

Bir aylık titiz ve kararlı çalışma sonucu;

Tepebaşı- Kızılinler Mahallesinde (2), Bozdağ Mahallesinde (1), Yukarsöğüt Mahallesinde (1) bağ, bahçe ve tarladan hırsızlık,

Odunpazarı- Akkaya Mahallesinde meydana gelen (1) bağ, bahçe ve tarladan hırsızlık,

Seyitgazi- Yenikent Mahallesinde meydana gelen (2) bağ, bahçe ve tarladan hırsızlık,

Eskişehir Kent merkezi- Eskibağlar Mahallesinde (3) ve Bahçelievler Mahallesinde (2) motosiklet hırsızlığı olmak üzere toplam (12) faili meçhul hırsızlık olayı aydınlatıldı.

Hırsızlık olaylarını gerçekleştirdikleri tespit edilen Y.A., O.A. ve E.F. isimli şüphelilerin evlerinde yapılan aramalar neticesinde;

12 ayrı hırsızlık olayında çalınan (7) adet motosiklet, (2) adet çapa makinası, (1) adet jeneratör, (2) adet kaynak makinası, (1) adet spiral makinası ve (58) kalem elektrikli muhtelif tarım ve inşaat aletleri ele geçirilerek muhafaza altına alındı ve şüpheliler gözaltına alındı.

Yapılan aramalar neticesinde ele geçirilen tüm hırsızlık malzemeleri  Savcılığın talimatı ile teşhisleri yaptırılarak müşteki olan sahiplerine teslim edildi.

12 ayrı hırsızlık olayının failleri olarak gözaltına alınan  Y.A., O.A. ve E.F. isimli şüpheliler Tepebaşı İlçe Jandarma Komutanlığındaki işlemlerinin tamamlanmasını müteakip “Hırsızlık” suçundan adli makamlara sevk edilmiş ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Eskişehir L Tipi kapalı ceza infaz kurumuna teslim edildi.