Gerçekleştirilen denetimler sonucunda sürücülerin üzerlerinde yakalanma riski duygusunun yoğun şekilde hissettiklerini ifade eden ekipler, kural ihlallerinin, trafikte can ve mal kayıplarının önlenebileceği belirtti.

Tüm il emniyet müdürlükleriyle birlikte Eskişehir Emniyet Müdürlüğüne de bu konuda talimatlar gönderildiğini söyleyen ekipler, İl – ilçe arası ve şehir içi toplu taşıma araçlarına yönelik Sivil Trafik Polisleri tarafından 2017 yılı ilk iki ayında yapılan denetimlerde, 154 toplu taşıma araç şoförü seyahat süresince gözlemlendiğini ifade etti.

Denetimlerde, cep telefonu ile görüşme yapan, çalışma, dinlenme sürelerine uymayan, emniyet kemeri kullanmayan / yolcuları emniyet kemeri kullanması hususunda uyarmayan ve diğer kurallara riayet etmeyen 32 araç şoförünün sürücü belgesine ve tescil plakasına cezai işlem uygulanmıştır.

 Emniyet Müdürlüğü ekipleri ayrıca Sivil Trafik Polislerinin planlamalar dahilinde Şehirler arası, il – ilçe arası ve Şehir içi toplu taşıma araçlarına yönelik denetimlerin kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.