Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, EBB Adayı Av.  Ayşe Ünlüce ile birlikte Eskişehirlilerle bir araya gelmeye devam ediyor.

Başkan Ataç ve Ünlüce, Muttalip Mahallesi ve Emirler Mahallesi’nde bulunan kahvehaneleri ve esnafı ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşların Ramazan ayını hayırlayan Başkan Ataç ve Ünlüce, mahalleleri ile ilgili istek ve önerileri dinledi.

Başkan Ataç, Muttalip Mahallesi’ndeki kahvehane ziyaretleri sonrası yaptığı değerlendirmede “Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayımız Sayın Ayşe Ünlüce ile birlikte Muttalip Mahallesi halkına hizmet veren kahvehaneleri ve esnafları ziyaret ederek hem Ramazan aylarını hayırladık hem de hayırlı işler diledik. Muttalipli hemşehrilerimizin misafirperverlikleri için teşekkür ediyorum. Tepebaşı Belediyesi olarak yeni dönemde de hizmetlerimiz devam edecek. Buradaki belediye hizmet binamızın yanına bir temel attık. Buraya bir davet salonu ve bir kreş yapacağız. Buradaki annelerimiz gönül rahatlığıyla çocuklarını bırakacaklar. Davet salonunda da iyi günde kötü günde yine bir arada olacağız” diye konuştu.

“Hayvancılığı tekrar canlandıracağız”

CHP Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Av. Ayşe Ünlüce, üreticinin yaşadığı zorluklara vurgu yaparak alım garantili projelerle çiftçinin destekleneceğini söyledi. Eskişehir halkını kaliteli, güvenilir ve ucuz et ve ucuz bakliyatla buluşturmaya hazırlandıklarını söyleyen Ayşe Ünlüce, “Halk Et, Eskişehir'deki vatandaşlarımıza kaliteli et ve et ürünlerini uygun fiyatlarla sunmayı hedefleyen bir projedir. Bu projeyle, alım garantisi vererek yerel besicilerin ekonomik durumunu iyileştirmeyi ve ilimizdeki hayvancılık sektörünü tekrar canlandırmayı amaçlıyoruz. Ayrıca, kasaplara özel uygun fiyatlar üzerinden toptan et satışı yaparak, yerel esnafı da destekleyeceğiz” dedi.

Ayşe Ünlüce, Halk Et’in yanı sıra Halk Bakliyat’la da hem üreticiye destek olacaklarını hem de Eskişehirlileri uygun fiyatlarla buluşturacaklarını ifade ederek, sözleşmeli tarımın önemini vurguladı. Ayşe Ünlüce, Eskişehir Bakliyat markasının Eskişehirlilerle buluşmasına çok az kaldığını ifade ederek, “Eskişehirli çiftçilerimizle sözleşmeli tarım anlaşmaları yaparak, ürettikleri yüksek kaliteli bakliyat ürünlerini satın alacak ve bu ürünleri ‘Halk Bakliyat’ markası altında paketleyerek uygun fiyatlarla halkımıza sunacağız. Bu sayede hem yerel çiftçilerimize destek olacak hem de halkımıza kaliteli ve ekonomik bir bakliyat seçeneği sunmuş olacağız” diye konuştu.

Hem bölgesel hem de ulusal düzeyde hayvan kesimi ve et işleme sektöründe rol model olmayı hedeflediklerini belirten Ayşe Ünlüce, “Ayrıca kuracağımız modern mezbaha ile, bir model olmayı hedefleyerek, çevresel sürdürülebilirliği, hayvan refahını ve gıda güvenliğini ön planda tutacağız. Ayrıca yaşama geçireceğimiz mobil mezbaha ile ilçelerimizde belirli günlerde kesim hizmeti vereceğiz” dedi.

Kırsaldaki 12 ilçeye Selektör Tesisi kurulacağını söyleyen ve verim artışını sağlayacaklarını belirten Ayşe Ünlüce, “Tüm ilçelerimize modern selektör tesisleri kuracağız. Bu tesisler, tohumların temizlenmesi ve ilaçlanması süreçlerini daha etkin bir şekilde gerçekleştirecek, böylece çiftçilerimizin ürünlerinde yüzde 40'a kadar verim artışı sağlanacaktır” ifadelerini kullandı.