Son bir yılın bilim ve teknoloji gündemini belirleyen yapay zeka motorları, vatandaşların hem işlem süreçlerini kolaylaştırıyor hem de eğlence sektörüne renkli bir dokunuşta bulunuyor. Yapay zeka uygulamalarının geniş bir kullanıcı kitlesi oluşturması ve hayatın birçok farklı noktasında aktif rol almasıyla beraber, kullanıcıların bu teknolojiye olan merakı ve ilgisi de her geçen gün artıyor.

Yapay Zeka, Türkiye'deki Şehirlere Yeni İsimler Atıyor

Yapay zekanın bu denli geniş bir araştırma alanı oluşturduğunu gören bir sosyal medya kullanıcısı, Türkiye'deki şehirlere yeni isimler verilmesi konusunda yapay zeka moturuna komut verdi. İstanbul'u 'İstarmoni', başkent Ankara'yı ise 'Atatürk' olarak isimlendiren yapay zeka motoru, Ege'nin incisi Aydın'a da 'Afrodisyas' adını uygun gördü.

Sosyal Medya Kullanıcılarından Tepki

Yapay zekanın Türkiye'deki şehirlere verdiği yeni isimler, sosyal medyada hızla yayılarak viral hale geldi. Bu ilginç ve beklenmedik isimlendirmelere karşı binlerce kullanıcıdan yorum ve beğeni geldi, birçoğu da bu duruma tepki göstererek isimlendirmelerin anlamlarını ve mantığını sorguladı.