Birarabam öncesinde B sınıfı ehliyet gibi alacağınız araca özel ehliyetleri temin etmeniz gerekmektedir.  Yeni araç sürmeye başlayacaklar için yasal bir prosedür olduğu için ehliyet almanız ve araç kullanımını öğrenerek yeni aracınıza kavuşmanız önerilir.  Dilerseniz araç finansman ödemeleri esnasında teslimat öncesi ehliyetinizi alabilirsiniz.

B Sınıfı Ehliyet Avantajları Nelerdir?

Motorlu araçları sürmek için kapasitelerine göre çeşitli sınıflandırmalar yapılmıştır. B sınıfı araç ehliyeti kendi içinde çeşitleri olan bir kategoridir. B, B1, M, D1 F araç ehliyetlerinde B ehliyeti aldığınız zaman diğer kategorilerden bazı araçları da kullanabilmektesiniz.  B sınıfı ehliyetinin avantajı bu açıdan belirgindir.  

B1 Ehliyet Nedir? Hangi Araçları Kullanır?

B1 ehliyet nedir sorusu için 550 kiloyu geçmeyen, 15 kilovat motor gücü olan araçlar için verilen ehliyet türü yanıtı verilebilir. Genellikle 4 teker motosiklet kullanıcıları için verilen bu ehliyet türünü alarak araçları keyif içinde güvenli yoldan sürebilirsiniz.

B1 sınıfı veya D1 ehliyet alacaksanız, D1 içinde B1 araç kapsamı da olduğunu bilmek faydalı olacaktır.  D1 ehliyeti olanlar B1 ehliyet kapsamında bulunan araçları da sürebilmektedir.

 B ve B1 Ehliyet Farkı Nedir?

B sınıfı ehliyeti olanlar motosiklet sürememektedir. B1 ehliyeti olanlar ise 4 tekerli motosiklet kullanabilmektedir. 4 tekerli motor kullanımı birçok yerde giderek daha da yaygınlaşmakta olduğu için talep farkları da kapanmaktadır.

4 teker motor modelleri, güvenli sürüş bakımından da iki tekerlere göre daha çok tercih edilmeye başlamıştır. Engebeli yollarda sürüş konforu da sağlaması bakımından ek artılar söz konusudur.

B1 Ehliyet Almak için Gereken Belgeler Neler?

B1 ehliyet hangi araçları kullanır sorusunun yanıtı size kısıtlı gelmiş olabilir.  Sadece bir araç türü için ehliyet almak yerine daha kapsamlı araç sınıflarını seçebilirsiniz.  Tercihler elbette değişebilecektir, ancak sadece 4 teker motosiklet kullanma hedefiniz varsa bu araç ehliyetini almanız önerilir.

Kayıt belgeleri arasında sağlık raporu, nüfus cüzdanı fotokopisi, diploma, biyometrik fotoğraf vs. yer alıyor. Başvuracağınız sürücü kursu ardından detaylı bir sonuç alabilirsiniz.

B1 Ehliyete Özel Faizsiz Motorlu Araç Kredisi

Birarabam motorlu araç kredisi faizsiz ödeme imkanıyla fark yaratır. B1 ehliyeti kullanacağınız yeni bir motosiklet almak, hayalinize kavuşmak için başvuru yapabilirsiniz. Faiz oranlarını ve peşinatı düşünmeden, uygun ödeme koşullarıyla avantajlı bir dünyanın kapılarını aralayabilirsiniz.

Motorlu araç satın almak isteyen Birarabam müşterileri çeşitli kanallar üzerinden başvuruları yapabiliyor. Birevim internet uygulaması ve web sitesi üzerindeki form bilgileri ile süreç hakkında bilgi alabilirsiniz.

Faiz olmadan motosiklet almak için araç finansmanı alıyor ve ödeme planı hazırlıyoruz. Teslimat süresi değişmekle beraber ödemesini erken tamamlayanlar için erken teslim yapmaktayız. Sıralamalar, noter huzurunda gerçekleşmekte, ayrıca finansman kurum bağlantısı açısından BDDK ile iş birliği yapılmaktadır. Güvenli ve size göre planlanan bir ödeme sürecini mutlaka değerlendirmeniz önerilir.

B1 Motosiklet Kredisi Avantajları

Teslimat süresinde esneme payınız olduğu düşünülürse faizsiz peşinatsız motosiklet almak çok avantajlı bir durumdur.  Çünkü faiz gibi borcu ikiye katlayan ödemelere maruz kalmazsınız. Araç finansmanına ek olarak hizmet bedeli alınır ve belirlediğiniz taksite göre ödeme yapabilirsiniz.

Finansman ödemeleri ardından hızlı teslimat isteyen Birarabam müşterileri, daha erken ödeme de yapabilecektir. Erken ödemelerde noter sıralamasının öne alınması söz konusudur.

Modellerle ilgili bir sınırlama olmadan motosiklet alabilirsiniz. Motosiklet finansmanı toplamı ne kadarsa o miktara göre araştırma yapmak mümkündür. Ayrıca 1350 TL taksit ödemesi şu anki kampanyalarda en uygun taksit seçeneği olacaktır.

Motosiklet finansmanı ardından teslimat aşamasına gelindiğinde Türkiye’nin birçok yerinden motosiklet seçebilmektesiniz. Birarabam motosiklet teslimatının olacağı dönem konusunda başlangıç aşamasında detaylı bilgi verecektir.

Ehliyet türündeki alt yaş sınırına göre motosiklet hayalinize kavuşabilirsiniz. B1 ehliyet için yaş sınırının 17 olduğu bilinmektedir. Diğer ehliyet gruplarında bu sınır daha yukarıda olabilir. Fakat Birarabam sistemi bu yaş sınırını kesin bir koşul olarak göstermemektedir.

Üçüncü Ayda Teslim Fırsatı

Birarabam motosiklet modellerini alacağınız kampanya süreçlerinde, üçüncü ayda teslim fırsatı sunuyor. Bu fırsatlar kesin bir teslim tarihi olmamakla beraber süreyi kısaltan ödemeler belirleyici olabilecektir.  

Motosiklet harici Birarabam araç finansman olanaklarını da incelemek istediğinizde 444 23 53 telefon numarasını arayabilirsiniz. B ehliyet için araç modellerine yönelik faizsiz kredileri sunmaktayız.