Tepebaşı Belediyesi, çocukların gelişimine katkı sunan merkezlerle hizmet vermeye devam ediyor. Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen eğitim ve etkinlikler ile çocukların gelişimine önemli katkılar sunmaya başlayan Bahriye Üçok Eğitim ve Gelişim Merkezi’nin resmi açılışı yoğun katılımla gerçekleştirildi. Açılışa Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın yanı sıra meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış öncesinde Tepebaşı Belediyesi’nin temizlik emekçilerinden kurulu olan ve Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan Eko Şov Ritim Grubu, konser verdi.

“Gelecekte ülkeyi yönetecekler”

Açılışta konuşan Başkan Ataç, “Bu merkezdeki çocuklarımızı görünce ne kadar doğru bir iş yaptığımızı bir kez daha anladım. Çocuklarımız için her şeyi yaparım. Daha da çok şey yapacağım. Çünkü onların gelişmelerine destek vererek ülkenin geleceğine de destek vermiş oluyoruz. Eğer onlar iyi okulları bitirip, iyi üniversiteleri bitirirse gelecekte onlar bizim yerimize ülkeyi yönetecekler. Burada bildiğiniz gibi 5 branşta 4. sınıftan 8. sınıfa kadar çocuklarımız hizmet alıyor. Bu aldıkları, dersler, matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler, İngilizce ve Türkçe olmak üzere. Zaten eğitimin temel bu 5 dersini iyi hocalarımızdan alıyorlar. Burada 30 aktif grubumuz var. 9-13 yaş arası yaklaşık bin 500 öğrencimiz oldu. Gerçekten çok mutluluk duyuyorum. 11 eğitmen ve 1 psikoloğumuz var. Şimdi bu merkezi yapmamızdaki en büyük neden, ülkemizde her şey çok pahalı. Dershane ücretlerini merak ettim kaç lira diye sordum. En son 30 bin lira falan gibi laflar duydum. Allah velilerin yardımcısı olsun. Şimdi buradaki başarıyı görünce ikincisini Çamlıca'da bir yer yapıyoruz. Orayı açacağım. Oradaki de büyük bir etüt merkezi olacak. Ve bundan sonra bütün mahallelerde etüt merkezlerini geliştirmeye çalışacağız. Çünkü ülkenin eğitimi son derece olumsuzluğa gidiyor. Ama biz laik eğitimi, çağdaş eğitimi çocuklarımızla beraber çözmek istiyoruz. Ve bunu da sizlerle birlikte yapacağız. Çünkü bu topraklar kolay kazanılmadı, kolay da kaybettirmeyiz. Eğer Büyük Kurtarıcı Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda gidersek, onun devrimlerini takip edersek ülkemizdeki çocuklarımızı aydınlığa getirmiş oluruz. Gelecekte de hiçbir yere gitmezler, bu ülkede kalıp bu ülke için çalışacaklar” ifadelerini kullandı.

“İyi ki Tepebaşı’nda yaşıyorum”

Bahriye Üçok Eğitim ve Gelişim Merkezi’nden eğitim alan Hira Nur Beşiktepe, “Bahriye Üçok’u çok seviyorum. Bana çok şey kazandırdı. Burada eğlendirerek öğretiyorlar bu tarafını çok seviyorum. Burada okuldaki derslerimizi tekrar ettiriyorlar bu da okuldaki başarımı artırdı. Bana ve arkadaşlarıma bu imkanı sunan Tepebaşı Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum. İyi ki Tepebaşı’nda yaşıyorum, hayat Tepebaşı’nda güzel” dedi.

Metin Oktay, “Öncelikle burada bulunduğum için çok mutluyum. İyi ki burası açılmış, derslerime çok katkısı oldu. Ben Ahmet Ataç’a çok teşekkür ediyorum, iyi ki varsınız” diye konuştu.

Veliler ise açılan merkezden dolayı Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’a teşekkürlerini iletti. Konuşmaların ardından ise çocukların kurdeleyi kesmesiyle merkezin açılışı gerçekleştirildi. Bahriye Üçok Eğitim ve Gelişim Merkezi, 9 derslik, 3 etüt salonu ve 1 tane de çok amaçlı salonu ile hizmet veriyor. Merkezde uzman eğitmenler tarafından 4,5,6,7 ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik akademik ve sosyal gelişimi destekleyici programlar düzenlenerek çocukların gelişimi destekleniyor.