Eskişehir Büyük Birlik Partisi 1. sıra Milletvekili adayı Erkan Sarmaşık, Tiryakizade Odunpazarı'nda gençlerle bir araya geldi ve yaptığı açıklamada; kendisinin de çocukluğunu ve gençliğini Eskişehir'de geçirdiğini, Odunpazarı'ndaki mahalle kültürünü, güvenli ortamını ve komşuluk kültürünü özlediğini ancak  gün geçtikçe bu değerlerin kaybolduğunu ve bundan derin bir üzüntü duyduğunu belirtti.

Odunpazarı bölgesinin toplu olarak sit alanı haline getirilmesinin bakımsız alanları ve güvensizliği arttırdığının farkında olduğunu ve bölgenin modernize edilmesi gerektiğini söyledi. Soru cevap şeklinde devam eden sohbette gençler; şehirde yaşanan mülteci, eğitim, trafik, güvenlik ve uyuşturucu sorunlarından rahatsız olduklarını ve bu sorunlara ne gibi çözümler üreteceklerini, projelerinin detaylarını milletvekili adayına sordu. 

Milletvekili adayı Sarmaşık ise; bahsedilen tüm problemlerden haberdar olduğunu ve kendisinin de bu problemleri gözlemlediğini söyleyip vekil olduğunda tüm sorunları meclise taşıyacağını belirtti.Özellikle Odunpazarı dokusunun eski haline gelirken modernize edilmesinin çocukluk hayali olduğunu söyleyen Sarmaşık, bu konuda da elinden gelen tüm çabayı sarf edeceğinin sözünü verdi. En genç adaylar arasında yer alan milletvekili adayı, oldukça keyifli geçen akşamda gençlerin talebi üzerine gençlerle tekrar bir araya geleceğini belirtti.