Kadınlarda adet döngüsünün sona ermesi ile başlayan menopoz, çoğunluğun düşündüğünün aksine sağlık sorunu değildir. Bu aşamada kadınlar duygusal, hormonal ve fiziksel bazı değişiklikler meydana gelebilir. Başta menopoz tedavisi olmak üzere süreç ile alakalı istediği bilgileri elde etmek isteyenler, Probiyotix sitesi üzerinden aradığı sonuçları elde edebilirler.

Kadınların nasıl ki belirli yaş aralığında adet döngüsüne başlaması normal ise bu sürecin sona ermesi de son derece doğaldır. Dolayısıyla menopozdan korkmak yerine var olan süreci en iyi şekilde geçirmek adına gerekli olan adımların hepsine dikkat etmenin önemi son derece büyüktür. Amerika Birleşik Devletleri’nde ortalama menopoz yaşı 58 olsa da kadınların 48 ila 58 yaşları arasındaki kadınlar bu sürece girerler. Ancak kişinin aşırı sigara içmesi, genetik olarak erken menopoza giren yakınlarının olması, hiç çocuğu olmaması gibi etkenlerden dolayı menopoza daha erken ya da geç girmek mümkün oluyor.

Kadınların menopoza girmeye başlaması ile beraber ortaya çıkan değişiklikler ağırlıklı olarak 40’lı yaşların sonundan itibaren başlar ve ortalama 4 yılın sonunda adet süreci sona erer. Geçiş yılı 8 seneye kadar çıkabilir. Kadının 12 ay boyunca hiç adet görmemesi menopoz sürecine girdiği anlamını taşır.

Menopozun Tedavisi Var Mı?

Kadınların büyük bir kısmı bitkisel menopoz tedavisi konusunda araştırmalarını yapan kadınların ilk olarak hakkında inceleme yaptıkları konu, var olan tedavi ile menopozun ortadan kaldırılacağı oluyor. Gerçekte ise bu durum hastalık olmadığı için gerçekleştirilecek menopoz tedavisi yalnızca ortaya çıkan belirtilerin hafifletilmesini sağlamayı hedefler. Günümüzde artık doğal ürünlerin sahip olduğu başarılı etkilerden dolayı farklı konularda olduğu gibi bitkisel menopoz tedavisi konusunda da artık çalışmalar çok daha etkili şekilde yapılmaya başlanmış durumda. Lakin kadınların bu aşamada üzerinde durmaları gereken önemli konuların başında, bitkisel ürünleri mutlaka doktor kontrolünde kullanmak gerektiğidir. Çünkü her ne kadar bu takviyeler doğal içerikli olsa da doğru şekilde kullanılmamaları beraberinde farklı sorunları getirebilir.

Soya izoflavonları, insanların östrojenlerine son derece benzer bir yapıya sahip olması ile bilinir. Yapılan araştırmalara göre soya izoflavonları, hormonların organizma üzerinde var olan etkilerine benzer tarzdaki etkileri ortaya çıkartır. Soya izoflavonları; menopoz öncesinde ya da sırasında kadınlarda ortaya çıkan östrojen açığının giderilmesi için alternatif bir bitkisel üründür. Bu takviye ile beraber başta menopozun en büyük belirtileri arasında yer alan sıcak basmasının yanı sıra birçok belirtinin şiddetinin de azalmasını sağlar.

Siyah yılankökü, geçmiş dönemlerde Kızılderililer tarafından farklı jinekolojik rahatsızlıklara bağlı olan farklı semptomların tedavisi için tercih edilmiş bir bitkidir. Günümüzde de bu bitkinin doğru şekilde işlem görmesi sonucunda bitkisel menopoz tedavisi konusunda başarılı sonuçların ortaya çıkmasını sağlıyor.

Baklagiller familyasında yer alan kırmızı yonca, bitkisel menopoz tedavisi konusunda sıklıkla tercih edilen takviyeler arasındaki yerini almış durumda. özellikle de son dönemlerde bitkisel menopoz tedavisi söz konusu olduğunda ön plana çıkan bir bitki türü olarak biliniyor. Menopoz kaynaklı semptomları büyük ölçüde azaltan bu bitki, yapılan araştırmalar sonucunda da etkisini kanıtlamayı başardı. Yapılan araştırmalara göre kırmızı yonca ekstranın menopozda ortaya çıkan sıcak basmalarının önüne başarılı şekilde geçmekte olduğu ortaya çıkartılmıştır.

Sarı kantaron da yalnızca bitkisel menopoz tedavisi için değil pek çok farklı konuda en iyi sonuçların elde edilmesini sağlıyor. Kadınların https://www.probiyotix.com/menopoz-ve-bitkisel-tedavi/ üzerinden de görebileceği üzere gece terlemesi, sıcak basması, anksiyete ve uyku sorunları gibi semptomlara karşı oldukça etkilidir.