En çok kullanılan alanlara sahip olan lavaboların musluklarında zaman içerisinde su lekeleri oluşması kaçınılmaz bir durum gibi görünebilir. Ancak, bir temizlik uzmanının kısa bir süre önce paylaştığı bir yöntem bu durumu tamamen değiştiriyor. Bu müthiş temizlik yöntemini deneyen birçok kişi, oldukça memnun kaldığını ifade ediyor.

Bir temizlik profesyoneli, musluklarda oluşan inatçı su lekelerinden kısa sürede kurtulmanın pratik bir yolunu paylaştı. Evde yemek pişirirken ya da temizlik yaparken kullandığınız fırın kağıdı veya pişirme kağıdı, tahmin edilenden çok daha fazla faydası olan bir ürün olabilir. Bu malzeme, paslanmaz çelik muslukların temizliği de dahil olmak üzere birçok alanda kullanılabilir.

Pişirme keğadı

Son dönemlerde artan bir popülerliğe sahip olan bu yöntem için gereken malzemeler oldukça basittir; su lekeli bir musluk ve bir adet fırın ya da pişirme kağıdı. Söz konusu yöntemi kullanarak musluklarınızı saniyeler içerisinde parlatabilirsiniz.

Pişirme kağıdının sadece yemek pişirirken kullanılmayacağına da dikkat çeken uzman, bu malzemenin mutfakta birçok fayda sağladığı gibi temizlik acısından da büyük kolaylıklar sağlayabileceğini ifade ediyor.

Kireçlenmeye eğimli olabilen paslanmaz çelik musluklarda su lekeleri, mineral birikimi sonucu oluşur. Bu durumla başa çıkmak için birçok kişi kireç çözücülere yönelirken, bu yeni yöntem daha pratik ve kalıcı bir çözüm sunuyor.

Az miktarda ovma işlemi ile su lekelerini sorunsuzca çıkarabilen pişirme kağıdı, aynı zamanda yeni lekelerin oluşmasını da önlemeye yardımcı oluyor.

Yöntemi denemek için tek yapmanız gereken bir pişirme kağıdını alıp musluklarınıza dikkatli bir şekilde uygulamak. Bu küçük dokunuş ile musluklarınız ilk günkü gibi parıldayacaktır!