Eskişehirspor’un buralara nasıl geldiğini, sportif başarısızlığı, yönetimsel ve finansal sorunları hem ben hem de başka arkadaşlarımız defalarca kez yazdı çizdi. Bu konular artık özne olmaktan çıkmalı ve nesne konumuna gelmeli. Özne ise Eskişehirspor’u bu hale getirenler ile düştüğümüz durumdan çıkarma planına öncülük edecek planlar, isimler vs. olmalı. Artık Eskişehirspor camiasının kendi içerisinde hesaplaşma vakti geldi. Hatta vakti çoktan geldi de geçiyor. Herkes takımın son ana kadar ligde kalma yarışına saygısından susmayı tercih etti ve bence bu son derece saygıdeğer bir davranış. Eskişehirspor’un verdiği umutsuz mücadelede yanında yer alan tüm Eskişehirspor unsurlarına buradan şahsen teşekkür etmek istiyorum. Fakat artık taşlar ortaya dökülsün, silkelenelim ve önümüze bakalım.

Eskişehirspor Başkanı Sayın Erkan Koca yönetimi devraldıktan sonra basın ile yapılan ilk buluşmada önceliğin Eskişehirspor’u ligde tutmak olduğunu ve lig mücadelesi sona erdiğinde eğrileri doğruları oturup konuşmak gerektiği minvalinde bir konuşma yapmıştı. Ben kendi adıma bu konuşmayı etüt ettim ve başkanın haklı olduğuna kanaat getirdim. Bu nedenle sportif başarısızlık ve son dönemde Eskişehirspor üzerinden dönen siyaset dışında açıkçası çok “sıkıntılı” konulara neşter atmadım. Ama şimdi Sayın Koca’nın da dediği şey gerçekleşmeli ve herkes Eskişehirspor ile ilgili sormak istediklerini sormalı. Eskişehirspor camiası tırnak içerisinde “kavga etmeli” ve ortaya Eskişehirspor’u eski günlerinde döndürecek bir proje çıkmalı. Ayrıca konuşulmayanlar ve hasıraltı edilen konular da yeniden gündeme gelmeli. Ben buradan hem şimdiki yönetime hem de soracağım sorularda Eskişehirspor yönetiminde veya kulübün içerisindeki kişilere apaçık bazı sorular yönelteceğim. Bunlar benim gündemden süzüp filtrelediğim ve kendi merak ettiğim konuların birleşiminden ortaya çıkan sorular olacak. Öncesinde Eskişehirspor’un gündeminde olan iki konuya değinmek istiyorum.

Birincisi yaklaşık son bir aydır Türkiye Futbol Federasyonu’nun 3. Lig’den düşmeyi kaldıracağı söylentisi. Bu söylenti Eskişehir basınında ve kamuoyunda ne kadar güçlü dile getirilse de kimsenin bu konuda net bir bilgisi yok. Konu yalnızca temenni seviyesinde kalıyor. Yani, bizim TFF düşmeyi kaldıracak beklentimizin Eskişehirspor’un sorunlarının tartışılmasının önüne geçmesine engel olmamız lazım. TFF lehimize bir karar verince Es Es üzerindeki bu karanlık bir anda dağılacak mı? Sorunlar bitecek mi? Hiç sanmıyorum. Yalnızca bir süre daha kendimizi kandırmış olacağız. Federasyonun düşmeyi kaldırma kararına şahsi olarak olumlu bakmadığımı da söyleyeyim. Fakat konu Eskişehirspor’umuz olunca prensipleri bir kenara bırakacağımı ve Eskişehirspor’un menfaatine olan her şeyi de kabul edeceğimi açıkça söyleyeyim. Federasyon lehimizde karar verirse bize mutlu olmak düşer. Sorunları yeniden hasıraltı etmek değil!

İkinci husus eski başkanlardan Nebi Hatipoğlu. 14 Mayıs seçimlerinde Eskişehir’den İYİ Parti milletvekili olmayı başaran Nebi Hatipoğlu’nu öncelikle tebrik etmek istiyorum. Şahsı seçim sürecinde ve hatta bir miktar zaman daha öncesinden başlayarak Eskişehirspor’u hak ettiği yere getirmek için elinden geleni yapacağını tekrar tekrar beyan etti. Daha önce de söylediğim gibi madem siyaset ile futbol ayrışamıyor, Eskişehirspor camiasının Nebi Başkan’ın peşini bırakmaması gerekiyor. Sayın milletvekili tabandan gelen itme kuvvetini ve gücü hissetmeli ki Eskişehirspor konusu aklından hiç çıkmasın.

Şimdi gelelim benim hem mevcut yönetimi hem de eski yönetimleri hatta ve hatta Eskişehirspor’un tüm unsurlarını ilgilendiren sorularıma.

1. Eskişehirspor yönetimi tüm bileşenleri ile beraber taraftardan bu sportif başarısızlık için detaylı bir açıklama ile özür dileyecek mi? Yoksa TFF kararı mı beklenecek?

2. Eskişehirspor yeni bir eylem planı belirlemek için TFF kararını veya yeni kongreyi mi bekleyecek? Şimdiki yönetim mi yoluna devam edecek?

3. Kulübün anahtarı resmi olarak mümkün olmasa da Nebi Hatipoğlu’na mı teslim edilecek? Nebi Hatipoğlu’nun kulüpteki temsilcisi güncel yönetim mi olacak yoksa yeni bir yönetim kadrosu mu ortaya çıkacak?

4. Eskişehirsporlu olduğunu ve Eskişehirspor için çalışmak istediğini dile getiren Bülent Maşaoğlu’nun bu arzusu hala geçerli mi? Gelecek yardım tekliflerine açık mı? Ayrıca AKP Eskişehir milletvekili Fatih Dönmez seçim vaatlerinde samimi mi?

5. Eski yönetimlerden en alttan en üst basamak yöneticisine kadar Eskişehirspor’dan bir kuruş dahi kendi cebine menfaat sağlayanlar deşifre edilecek mi? Edilebilecek mi?

6. Bütün cefayı çeken taraftar sadece hayıflanıp, Eskişehirspor’un bu hale düşmesinde emeği olanları unutacak mı? Yoksa Bursaspor taraftarının Mesut Mestan’a açtığı hukuki bir dava açabilecek mi? Veyahut buna benzer çıkışlar gelecek mi?

7. Güncel yönetim kurulu eski yönetimlerin verdiği zararları şeffaf şekilde kamuoyunun önüne koyacak mı?

8. Eskişehirspor’un kurtuluş reçetesi kapalı kapılar ardında mı yazılacak? Yoksa bu kulübe gönül veren herkes sürece dahil edilecek mi?

Şimdilik sorularım bu kadar. Herkese sevgi ve saygılarımla, yaşasın büyük Eskişehirspor!