Çoğu kişi tarafından "göller şehri" olarak adlandırılan ve doğanın kucağındaki büyülü doğal miraslarıyla keşfedilmeyi bekleyen bir yer var: Burdur. Büyüklü küçüklü, tatlı suyundan tuzlusuna, hemen her çeşit göle ev sahipliği yapan kent, doğanın etkileyici güzelliğini ve dinginliğini tatma fırsatı sunuyor. Kendine özgü tabiat parkları ve göz alıcı doğa ve ormanlarıyla, Türkiye'nin görülmesi gereken noktalarının başında geliyor.

Bu eşsiz şehri gezmek ve keşfetmek için büyük bir bütçeye ihtiyaç duyulmaması da ayrı bir avantaj sağlıyor. Bu konuda sizlere yardımcı olabilecek detaylı bir gezi rehberiyle, sizi özgürce ve keyifli bir keşif yolculuğuna çıkarıyoruz!

Gezi süresi olarak ortalama 2-3 gün önerilebilir. Yani isterseniz uzun bir hafta sonu tatilini de bu doğa harikası kentte geçirebilirsiniz!

Burdur, coğrafi konumu gereği Akdeniz Bölgesi'nde bulunsa da, Karasal iklimin etkilerini de taşıyor. Kışlar soğuk ve yağışlı, yazlar ise sıcak ve kurak geçiyor. Ancak burada bir seyahat planlayacaksanız, en uygun dönem ilkbahar ayları ve yaz mevsimi başları olabilir. Bu dönemlerde doğanın tüm canlılığını deneyimleyebilir, sıcaklık derecelerinin yüksek olmadığı bu zamanlarda keşiflerinizi daha rahat gerçekleştirebilirsiniz.

Burdur gezilecek yerler listesi

*Sagalassos Antik Kenti
*Kibyra Antik Kenti
*İnsuyu Mağarası
*Kremna Antik Kenti
*Salda Gölü
*İncir Han
*Susuz Han 
*Burdur Arkeoloji Müzesi
*Doğa Tarihi Müzesi
*Ulu Cami
*Taş Oda Konağı 
*Boubon Antik Kenti 
*Mısırlılar Evi
*Bakibey Konağı
*Karacaören
*Hıdırlık Kümbeti / Dörtayak Türbesi
*Karanlıkdere Kanyonu
*Lisinia Doğa
*Pirkulzade Kütüphanesi
*Çelikbaşlar Evi / Mehmet Akif Ersoy Kültür Evi 
*Milias Ören Yeri
*Balboura Antik Kenti 
*Sia Ören Yeri / Taşandam
*Serençay Kanyonu 
*Piribaşlar Kültür Ve Sanat Evi 
*Muallim Mustafa Sırrı Özkan Kültür Evi