Herkesin evinde bulunan temizlik ürünleri, bakteri ve mikropları uzaklaştırmak için vazgeçilmezdir. Ancak kullanılan kimyasal içerikli ürünler, hem insan sağlığını hem de ev içerisinde çeşitli zararlar oluşturabilir. Ancak alternatif olarak sunulan doğal temizleyici tarifi, çamaşır suyu kadar etkili olmasıyla dikkat çekiyor.

Hepimiz biliyoruz ki, temizlik malzemeleri özellikle mutfak, banyo gibi alanlarda kullanılır. Bu alanlarda oluşan bakteri ve virüsleri öldürme kapasiteleri sebebiyle tercih edilirler. Ancak bu ürünler genellikle güçlü kimyasallar içerir ve bunlar da çeşitli sağlık problemlerine yol açabilir. Ancak sizlere sunacağımız bu doğal karışım, çamaşır suyuna alternatif ve evde bulunabilecek malzemelerle yapılabilecek bir temizleyici olarak karşımıza çıkıyor.

Doğal temizleyici

Evlerimizde kolayca bulabileceğimiz üç malzeme ile güçlü bir temizlik ürünü oluşturabiliriz. Uzmanlar sırasıyla karbonat, sirke ve limon suyunun karıştırılmasıyla güçlü ve etkili bir temizleyici oluşturulabileceğini belirtmektedirler. Hatta temizliğinizin bir nebze olsun daha keyifli hale gelmesi açısından esansiyel yağları da bu karışıma ekleyebilirsiniz.

Ancak uyarı olarak, bu karışımı yüzeylere uygulamadan önce mutlaka küçük bir alanda denemek gerekir. Bu temizleyicinin bazı yüzeylere zarar verebileceği unutulmamalıdır.

Bu "doğal temizleyici" karışımının içerisinde bulunan sirke, asidik yapısı sayesinde bakteri ve küfleri öldürürken; limon ise doğal dezenfektan ve leke çıkarıcı özellikte. Karbonat ise yüzeyleri temizleyerek, kötü kokuları giderir ve lekeleri çıkarır.

Bu temizleyici için ise 1 su bardağı beyaz sirke, bir limonun suyu ve 2 yemek kaşığı kadar karbonat kullanılır. Bu malzemeleri bir sprey şişesine ekledikten sonra iyice çalkalanması gerekmektedir. Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise, bazı yüzeylerde karbonatın aşındırıcı olabileceğidir. Bu sebeple hassas yüzeylerde kullanılmadan önce küçük bir alanda deneme yapmakta fayda vardır.

Bu doğal temizleyici ile çamaşır suyu kadar etkili ve ayrıca çevre dostu bir temizlik gerçekleştirmeniz mümkün. Zararlı kimyasallar içermediği için de daha sağlıklı bir temizleyici alternatifi sunar. Sağlıklı ve etkili bir temizlik için siz de doğal temizleyiciyi denemelisiniz.