CHP Sivrihisar'da Ağustos ayında gerçekleştirilecek olan olağanüstü kongre öncesi Faruk Ertaş, yaptığı yazılı açıklama ile CHP Sivrihisar ilçe başkan adayı olduğunu duyurdu.

Ertaş, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

"Değerli hemşehrilerim, gençlik yıllarımda aldığım siyasi kültürümü daha da geliştirerek atalarımdan bana miras çocuklarıma emanet taşıdığım partim CHP'den ilçe başkan adayı olarak huzurunuzdayım. Huzurunuzdayım, çünkü benim için Türkiye Cumhuriyeti ve onun kurucu kadrolarının oluşturduğu Cumhuriyet Halk Partisi, çok büyük bir anlam ve önem taşıyor. Yıllardır aldığım parti terbiyem nedeniyle, CHP’li olmanın nasıl bir sorumluluk olduğunu iyi bilirim. Partililiği, liyakati, emeği öne çıkartacak bir anlayışla, ötekisi olmayan bir örgütün var olması için hep beraber çalışacağız. Bu nedenle kendimi her ne şart altında olursa olsun; partime, ülkeme ve bize inanan insanlara karşı sorumlu hissediyorum. Değerli arkadaşlarım; Örgütümüz, ulusumuzu ve ülkemizi gerçek huzur ve mutluluğa taşımanın ancak CHP iktidarı ile mümkün olduğunu biliyor. CHP varsa her zaman bir umudun olduğunu, bu umudun da CHP kadrolarının ahlaklı, üretken yönetim anlayışıyla sağlanabileceğinin farkında.  Örgütümüz Atatürk ilke ve devrimlerini özümsemiş, ideolojimize bağlı, iktidar mücadelesine canla başla katkı sunacak temsilciler istiyor. Bunun için temsilde parti bilincini almış, eğitimli ve donanımlı kadrolar gerekiyor. Sizlerden de siyasal mücadelemdeki bu yeni yolculuğuma destek vermenizi diliyorum. Bu mücadeleyi başlatacak gücü yaratması dileğimle kongremizin ilçemize, partimize hayırlı olmasını diliyorum. Her zaman, örgütümün emrinde ve sol yanındayım."

Dökmeci'nin desteğini alan kazanır

2019 yerel seçimlerinde CHP'nin belediye başkan adayı olarak açıklanan ancak ittifak nedeniyle geri çekilen Habil Dökmeci, CHP Sivirihisar ilçe örgütünde etkili bir isim. Dökmeci'nin desteklediği adayın ise başkan olarak seçilmesi kesin gözüyle bakılıyor. Gözler Habil Dökmeci'nin destekleyeceği adayda.