Haber: Buğrahan Doğangil

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 4'ü büyükşehir belediyesi olmak üzere, 227 seçim bölgesinde, CHP PM'de alınan kararla belediye başkan adayları belirlendi ve kamuoyuna açıklandı. Bu listede Eskişehir'den herhangi bir belediye seçim bölgesi yer almadı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nde PM kararlarını açıklayan parti sözcüsü Deniz Yücel;

"İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayının ise Mansur Yavaş olduğunu açıklayan Yücel, "Bursa ve Balıkesir illerimizde de daha önce partimizin ve örgütümüzün, üzerinde mutabakata vardığı, ayrıca anketlerde de kazandığını gördüğümüz isimler parti meclisimizin kararıyla adaylaştı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Mustafa Bozbey. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayımız ise Sayın Ahmet Akın" dedi.

Ayrıca Bolu'dan daha önce partiden ihraç edilen Tanju Özcan'ın yeniden aday gösterilmesi de dikkat çeken bir gelişme oldu.

Listede Eskişehir yok

Geçtiğimiz günlerde televizyonda konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi için Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ile koordineli şekilde çalışacaklarını ve adayın Yılmaz Hoca ile kentin arzusu hesaba katılarak açıklanacağını dile geitrmişti. Açıklanan listede Eskişehir Büyükşehir'in yer alması beklenmiyordu. Ancak ilçeler ve beldeler ile ilgili bir aday açıklaması olmaması şaşkınlık yarattı. Listelerin açıklanması sonrası "CHP Eskişehir'i bir sonraki açıklamaya bıraktı." yorumları yapıldı.