Çubuk mıknatıs paslanmaz ve gıdaya uygun olarak firmamız tarafından üretilir. Hobi için kullanılan çubuk mıknatıslar da vardır. Kendi etrafında manyetik alanlar üretir Çubuk mıknatıslar veya manyetik çubuklar, manyetik alan oluşturan ve manyetik etkileşimlere sahip uzun, silindirik veya çubuk biçimindeki mıknatıs çeşitleridir. Demir, çelik veya kalıcı manyetik özelliklere sahip herhangi bir ferromanyetik maddeden oluşurlar. Çubuk mıknatısta kuzey kutbu ve güney kutbu olma üzere iki kutup vardır. Bir mıknatıs serbestçe asılıysa, mıknatısın kuzey kutbu kendisini dünyanın manyetik kuzey kutbuna doğru hizalar.

Gıda, plastik, maden gibi sektörlerde kullanılan çubuk mıknatıs çeşitleri ise 10.000 Gauss güç üzerinde neodyum mıknatıstan imal edilir. Çok güçlü olan bu mıknatıslar havada dolaşan mikronize metal tozlarını bile yakalar. Paslanmaz ve gıdaya uygun ve sertifikalı olarak tarafımızdan üretilir.

Çubuk Mıknatıs Tipleri

Bir mıknatıs, ortasından kırılırsa kırılan kısımlar hala kuzey ve güney kutbuna sahip olur. Bu mıknatısların manyetik kuvveti, kutuplarda en güçlü ve ortasında ise zayıftır. İki çubuk mıknatıs, N-G veya S-N'ye bakacak şekilde yerleştirilirse birbirlerini çeker. Eğer N-N veya S-S şeklinde yerleştirilirlerse birbirlerini iterler. Demir, nikel ve kobalt gibi ferromanyetik parçacıklar çubuk mıknatıs tarafından kolaylıkla çekilir.

Mıknatısın şekline bağlı olarak çubuk mıknatıslar iki tiptir:

·         Erkek – Dişi Bağlantılı Çubuk Mıknatıs

·         Kolay Temizlenebilir Çubuk Mıknatıslar

·         Saplı Çubuk Mıknatıslar

·         Kulaklı Çubuk Mıknatıslar

·         Özel Bağlantılı Manyetik Çubuklar

Silindirik çubuk mıknatıs türü, daha çok eğitim kurumları ve araştırma merkezlerinde kullanılmaktadır. Silindirik çubuk mıknatıs, aynı zamanda çubuk mıknatıs olarak da bilinir. Mıknatısın çapından daha büyük bir kalınlığa sahip olması ona yüksek manyetizma sağlar. Dikdörtgen şekilli çubuk mıknatıslara dikdörtgen çubuk mıknatıs adı verilir. Yüksek manyetik alan mukavemetlerinden dolayı ağırlıklı olarak mühendislik ve imalat endüstrilerinde kullanılırlar.

Çubuk Mıknatıs Manyetik Alan Çizgileri Özellikleri

Her manyetik madde, kendi etrafında manyetik alanlar üretir. Bu manyetik alanlar boyunca çizilebilen hayali çizgilere manyetik alan çizgileri denir. Bir çubuk mıknatısın etrafındaki manyetik alan çizgileri, aşağıdaki özellikleri gösterir:

1.       Mıknatısın etrafındaki bu çizgiler kapalı sürekli döngüler oluşturur.

2.       Bir noktadaki net manyetik alanın (B) yönü, o noktadaki manyetik alan çizgisine bir teğet yardımıyla gösterilebilir.

3.       Bu çizgiler asla birbirini kesmez.

4.       Manyetik alanın büyüklüğü, birim alan başına geçen manyetik alan çizgilerinin sayısıyla doğru orantılıdır.

Çubuk Mıknatısların Bazı Özellikleri ve Kullanım Alanları

Bazı özellikleriyle birlikte çubuk mıknatısların kullanım alanları geniş bir yelpazededir. Kullanım alanları bu geniş yelpazede olan çubuk mıknatıslara miknatisavm.com sitesinden kolayca erişilebilir. Çubuk mıknatısların büyüklüğü, manyetik gücü ve özellikleri farklı olabilir, bu nedenle kullanılacakları belirli uygulamaya uygun bir çubuk mıknatıs seçmek önemlidir. Çubuk mıknatıs, paslanmaz çelik bir kasanın içine gömülü neodyum mıknatıslara sahip, son derece güçlü bir mıknatıstır.

Demir tozunun gıdalara, çay yapraklarına ve malzemelere bulaşmasını önler. Bir filtre oluşturmak için birkaç çubuğun bir ızgaraya yerleştirilmesiyle manyetik malzemelerin etkili bir şekilde çıkarılması mümkündür. Basit manyetik deneyler, gıda üretimi, manyetik yüzeylerin temizlenmesi (manyetik süpürge), manyetik ayırma işlemleri, manyetik kapı kilidi, manyetik taşıyıcılar, manyetik oyuncaklar ve eğlence ürünleri, manyetik sanat ve el işi projeleri çubuk mıknatısların belli başlı kullanım alanlarıdır.