Haber: Buğrahan Doğangil

Bölgesel Amatör Lig 6. Grup'ta mücadele eden Eskişehir Demirspor ligdeki kötü gidişata dur demek istiyor. Bu hafta sonu deplasmanda Sincan Belediyespor ile karşılaşacak Eskişehir Demirspor deplasmandan puan veya puanlar ile dönmek istiyor. Henüz ligde hükmen aldığı Kozlu Bld. karşısındaki 3 puan dışında galibiyeti olmayan Dem Dem ilk yarının bitimine 3 hafta kala 4 puan ile ligde alt sıralarda yer alıyor.

Maddi açıdan da zorluklarla mücadele etmeye devam eden Demirspor'da Teknik Direktör Yasin Söğüt kritik Sincan Belediyespor maçı öncesinde önemli açıklamalarda bulundu.

dem dem 2-1

Yasin Söğüt; "Sincan karşısında alacağımız puan hem bize hem Es Es'e yarayacak!"

Demirspor Teknik Direktörü Yasin Söğüt;

"Ligin ilk yarısının tamamlanmasına 3 hafta var. Bizim cephemizde finansal sıkıntılar sürüyor. Yine de tüm bunlara rağmen 3 maçta maksimum puan alarak ilk yarıyı düşme hattının ve yereldeki rakibimiz Yunusemrespor'un üzerinde tamamlamak istiyoruz. Amacımız bu 3 maçtan alabildiğimiz kadar puan almak ve ligin ikinci yarısına umutla bakacak seviyede devreyi tamamlamak.

Yunusemrespor bu hafta Kozlu'dan hükmen 3 puan alacak. Bizim de 3 puan önümüze geçecek. BAL'da aynı şehrin takımları arasında da düşme-çıkma rekebati olduğu düşünüldüğünde bizim devreyi puanlar alarak tamamlamamız lazım."

"Bu hafta rakibimiz Sincan Belediyespor. Ankara ekibi sezona büyük bütçe ayırarak ve iddialı bir kadro kurarak başladı. Fakat buna rağmen istedikleri çizgiyi yakalmakta zorlanıyorlar. Sincan için devre arası öncesi bu maçlar adeta son şanslar. Onlar evlerinde baskılı oynamaya ve 3 puan almaya çalışacaklar. Ancak onların üzerinde de büüyk baskı var. Biz de bunu değerlendirmek istiyoruz. Sincan deplasmanından puan veya puanlar alarak hem kendimizi yukarıya atmak hem de Es Es'in bir rakibini saf dışı bırakacak pozisyona getirmek en büyük arzumuz.

Sincan takımı iyi bir ekip. Tempolu ve baskılı olacaklar maçta. Ancak biz de onları bozan, 2. bölgede iyi basan ve mücadele eden, geçiş oyununda pozisyonlar bulmayı hedefleyen bir oyun  ortaya koymak istiyoruz. En azından sahada bu şablonda bir oyun oynanancağını düşünüyorum."

T.D. Yasin Söğüt: "Bizim yaş ortalamamız 19'a düştü"

Demirspor Teknik Direktörü Yasin Söğüt ekonomik sorunlar sonrasında ellerinde kalan kadronun 19 yaş ortalamasına sahip olduğunu ve bu genç kadro ile bir şeyler başarmak için sonuna kadar mücadele edeceklerine de sözlerine ekledi.

Eskişehir Demirspor'da 10 Aralık Pazar, saat 14.00'te deplasmanda oynanacak Sincan maçı öncesinde stoper Kaan Kaydırak ve stoper - ön libero mevkiinde mücadele eden Buğra Cesur dışında bir eksik bulunmuyor.