Haber: Buğrahan Doğangil

Zafer Partisi Tepebaşı Belediye Başkan Adayı Dilek Bayraç, Eskişehir Haber26'ya Tepebaşı ve Eskişehir için projelerini anlattı.

Hem Eskişehir hem de Tepebaşı için birçok projesi olan Dilek Bayraç bu projelerinden bazıları ile ilgili detaylı bilgiler verdi. Bayraç, 2024 yerel seçimlerinin son düzlüğüne yaklaşırken çalışmalarına hız verdi ve tüm projelerini kamuoyuna anlatmak için yoğun bir mesai harcıyor.

422495435_1136631161046452_5855980628318683994_n

Zafer Partisi Adayı Dilek Bayraç; "Eskişehir'de deprem tedbirleri tek boyutlu alınamaz."

Dilek Bayraç, Eskişehir'de yerel seçim güneminin en temel konularından olan şehirde deprem riski ve buna karşı alınacak tedbirlere farklı bir bakış açısı getirdi. Dilek Bayraç Eskişehir'de deprem öncesi önlemler alınırken tek boyutlu düşünüldüğünü ve hata yapıldığını söyledi. Deprem önlemleri alınırken farklı bilim insanlarının, farklı kurumların ve üniversitelerin fikirlerinden, çalışmalarından yararlanmak gerektiğini vurguladı ve deprem ile ilgili yoğun çalışmaları olan Eskişehir Teknik Üniversitesi'ni işaret etti.

Dilek Bayraç; "Eskişehir'in suyunu Kütahya kirletiyor. Murat Dağı suyu temiz akmalı!"

Zafer Partisi Tepebaşı Belediye Başkan Adayı Dilek Bayraç, Eskişehir'in su sorunu olduğunu ve ESKİ'nin bu konuda tam manasıyla etkin çalışmadığını ifade etti. Bayraç, Murat Dağı'ndan gelen suyun birincil kullanıcısı olan Kütahya'da çok kirlendiğini ve Eskişehir'e kirli su geldiğini söyledi. Bunun yanında ise Eskişehir'in farklı su kaynaklarına ihtiyacı olduğunu ve suyun doğru kullanılmasına özen gösterilmesi gerektiğine de vurgu yaptı.

Bayraç; "Sebze haline bir pestisit laboratuvarı kurulmalı"

Dilek Bayraç, Eskişehir sebze haline bitkilerdeki tarım ilacı kalıntılarını tespit etmek üzere, belediyeye ait bir laboratuvar kurulması gerekliliğine dikkat çekti. Bayraç, özellikle yurtdışına gitmeyen ve iç piyasaya dönen yüksek pestisit içeren ürünlerin Eskişehir tüketicisine ulaşmaması adına şehrin bu önlemi almak zorunda olduğunu ve Eskişehirlilerin temiz gıdaya ulaşması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Dilek Bayraç; "Emeklilere, öğrencilere ve milli sporculara yönelik bir projemiz var"

Zafer Partili Bayraç emekliler, öğrenciler ve milli sporcular gibi ekonomik olarak dezavantajlı veya desteklenmesi gereken gruplara bir destek "kart"ı projeleri olduğunu ifade etti. Bayraç, emekliler için ayrı, milli sporcular için ayrı ve öğrenciler için ayrı tasarlanan "kart" projesini detayları ile anlattı. Bayraç'ın kart projeleri şu şekilde;

WhatsApp Image 2024-02-03 at 15.06.41 (1)

WhatsApp Image 2024-02-03 at 15.06.40

WhatsApp Image 2024-02-03 at 15.06.41