İlerleyen teknoloji sayesinde, yapay zeka motorları giderek daha popüler hale geliyor. Teknoloji tutkunları ve meraklıları, bu alanda gerçekleşen akıl almaz ilerlemeleri her geçen gün daha fazla takdir ediyor.

Bu anlamda, son dönemlerin gözde konularından biri olan yapay zeka motorlarının kullanımının son bir yıl içerisinde arttığı görülüyor. Vatandaşlar, bu gelişen teknolojiyi hem profesyonel hayatlarında hem de kişisel eğlence alanlarında sıklıkla tercih etmeye başladılar.

Diyarbakır'a 'Mezopotamya' İsmi

Yapay zekanın avantajlarından faydalanmayı amaçlayan bir sosyal medya kullanıcısı, Türkiye'deki şehirler için yeni isimler belirlemesini istedi. Yapay zeka motoru, bu ilginç talebi karşılamaktan geri durmadı ve Türkiye'nin en önemli şehirlerine yeni isimler verdi.

İstanbul'a 'İstarmoni', Ankara'ya 'Atatürk' adını veren yapay zeka motoru, Diyarbakır'a 'Mezopotamya' adını verdi.

Sosyal Medyada Viral Oldu

Bir sosyal medya kullanıcısı tarafından talep edilen ve yapay zeka tarafından geliştirilen bu yeni isimler, sosyal medyada bir hayli ilgi gördü. Binlerce yorum ve beğeni alan paylaşım kısa süre içerisinde viral oldu ve diğer kullanıcılardan büyük ilgi gördü.

AW031667_01