Dökmeci, güneş enerjisine karşı olmadıklarını ancak mera alanlarının bu yatırımlar için kullanılmasına kesinlikle karşı olduklarını vurguladı.

Başkan ve Hukuk Müşaviri Bilgilendirme Toplantısına Katıldı

Belediye Hukuk Müşaviri Hüseyin Akçar ile birlikte Kınık Mahallesi’nde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına katılan Başkan Dökmeci, toplantının Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü yetkilileri tarafından düzenlendiğini belirtti. Söz konusu toplantıda, Hisar Biogaz Tarım ve Hayvancılık A.Ş tarafından yapılması planlanan güneş enerjisi üretim tesisine ilişkin bilgi verildi.

"Meralara Dokundurtmayız"

Toplantının ardından bir açıklama yapan Dökmeci, mera alanlarının korunması gerektiğini vurguladı. Açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Ağustos ayında Sivrihisar’a bağlı Kınık Mahallesi’nde Hisar Biogaz Tarım ve Hayvancılık A.Ş tarafından güneş enerjisi üretim tesisi kurulmak istendi. Biz bu duruma karşı çıktık. Tesisler, mera alanlarımızı yok edecek ve çiftçimizi zor durumda bırakacaktır. Devletimizin yapmak istediği güneş enerji üretim tesislerine karşı değiliz, ancak meralarımıza dokundurtmayız. Dün olduğu gibi bugün de mera alanlarımızın istilasına kararlılıkla karşıyız.”

“Çiftçimizin Yanındayız, Mücadele Edeceğiz”

Dökmeci, bazı çevrelerin kapalı kapılar ardında yapılan toplantılarla kamuoyunda algı oluşturma çabasında olduklarını da eleştirerek, “Gece yapılan toplantılarla sabah bizim üzerimizden algı oluşturma çabasına girenleri şiddetle kınıyorum. Biz yatırım karşıtı değiliz. Karşı olduğumuz, çiftçimizin ve hayvancımızın can damarı olan mera alanlarının bu yatırımlar için kullanılmak istenmesidir. Çiftçimizin mağdur olmaması için mücadele etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.