Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurdu. Sadece Donbas'ta özel bir askeri operasyon yapıldığı savunulsa da Ukrayna'nın birçok şehri vurulmaya başladı.

Putin, sabahın erken saatlerinde televizyon kanalından ulusa seslendi.

Ukrayna topraklarını işgal etme planları olmadığını vurgulayan Putin, kimseye zorla bir şey dayatmayacaklarını ifade etti.

Rusya'nın askeri operasyonunun Ukrayna'yı rehin alanlara karşı meşru müdafaa olduğunu ifade eden Putin, Ukrayna vatandaşlarına ayrıca seslenerek, "Bugünkü olaylar Ukrayna ve Ukrayna halkının çıkarlarını ihlal etme arzusuyla değil, Rusya'nın Ukrayna'yı rehin alanlardan ve onu ülkemize ve halkına karşı kullanmaya çalışanlardan korunmasıyla bağlantılıdır." dedi.

SİLAH BIRAK ÇAĞRISI

Putin, Ukrayna'nın nükleer silah sahibi olmasına izin vermeyeceğini belirterek, Ukrayna ordusuna "silah bırak" çağrısı yaptı.

ELİ SİLAH TUTAN HERKESİ SAVUNMAYA ÇAĞIRDI

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ülkesinin tam savunma durumuna geçtiğini açıkladı.

Hazır ve eli silah tutabilen herkesi Bölgesel Savunma Merkezlerine çağıran Reznikov, silah edinmek için pasaportun yeterli olacağını ifade etti.

HALK METROLARI SIĞINAK OLARAK KULLANIYOR

Ukrayna'nın başkenti Kiev güne Rusya'nın askeri harekat başlatmasının şokuyla başladı. Başkentte halkın, metro istasyonunu sığınak olarak kullandığı bildiriliyor.