Yeni yıla sayılı gün kala memur ve emekli vatandaşlar maaşlarına ne kadar zam geleceğini araştırmaya başladı. Merkez bankasından gelen enflasyon beklenti anketine göre TÜFE oranları baz alınarak maaşlara en az yüzde 6,35 oranında zam gelmesi bekleniyor. Peki, gelen oranlara göre en düşük memur ve emekli maaşları ne kadar olacak? 2021 SSK ve bağkur emekli maaşları belli oldu mu? Emekli maaşlarında son durum…

Kasım ayına ait TÜFE oranları TÜİK tarafından açıklandı. 2020 yılında meydana gelmesi söz konusu olan enflasyon oranları açıklanan veri ile beraber yüzde 14,03 e kadar artış gösterdi. Bu oranların karşısında memur ve emekli maaşlarına gelecek zam oranlarının en az yüzde 6,35 olacağı netlik kazandı. Gelen zam oranlarına göre SSK ve bağkur emekli maaşlarına ortalama olarak 286 TL ye varan zam uygulanacağı tahmin ediliyor. Eğer tahminler doğru olursa şu an ödenen 6 bin 375 TL değerindeki maaşların yerine gelen zamlı oran ile beraber 6 bin 661 TL ödenecek.

Merkez bankası beklenti anketini açıkladı…

Bir yandan da TCMB tarafından aralık ayına dair gelen beklenti anketi açıklandı. Gelen istatistik oranları cari yıl sonu tüketici enflasyon oranları yani TÜFE kapsamınsa anket sonucu bir öncekinde 12,47 olurken en son 14,18 oranına kadar artış gösterdi. Banka tarafından gelen TÜFE tahminleri içi ise ortalama olarak yüzde 14,30 oranıyla 9 – 9,99 arasında olması beklenirken yüzde 32,14 oranı ile 10 – 10,99 ve yüzde 32,95 ihtimali ile de 11 – 11,99 oranında gelmesi bekleniyor. Fakat bu durumlar için hala net bir durum meydana gelmedi. Aralık ayına dair enflasyon oranları 4 Ocak tarihinde açıklanacak. 4 Ocak tarihinde açıklanan enflasyon oranı ile beraber hem memur hem de emekli vatandaşların maaşlarına ne kadar zam gelecek olduğu belli olacak. Fakat şu an maaş zam oranları için net bir şey söylemek pek de mümkün değil.