TÜİK yani Türkiye istatistik kurumu tarafından asgari ücret maaş zamları için verdiği önerileri açıkladı. Bekar ve asgari ücret ile istihdam eden bir vatandaşın geçim tutarının eğer ağır işlerde istihdam ediyorlarsa 2 bin 792 TL 10 kuruş, orta düzeyde işlerde istihdam edenler için 2 bin 507 TL 70 kuruş, hafif düzeyde istihdam eden vatandaşlar için de 2 bin 339 TL 10 kuruş olarak öneride bulundu.

Asgari ücret tespit komisyonu; 2021 yılının tamamını kapsayacak maaş zamları için görüşmelerin üçüncü toplantısını gün içerisinde Türk – İş ev sahipliğinde çevrim içi olarak yaptılar.

Toplantı basına kapalı bir şekilde yapıldı. Ortalama olarak üç saat boyunca devam eden toplantı sırasında Türk – iş heyeti kapsamında görüşmeler ve talepler sunuldu. Heyet içerisinde yer alan asgari ücret ile istihdam eden işçi Özgül Yardımcı da asgari ücret ile istihdam eden vatandaşların sorunlarını dile getirdi.

TÜİK toplantısı…

Toplantı genelinde TÜİK temsilcisi bekar ve asgari ücretle istihdam eden bir vatandaşın gerçekten asgari geçim tutarının ne kadar olması gerektiğini açıkladı. TÜİK tarafından bekar olan bir işçinin asgari geçim tutarlarını dile getirdi. Asgari ücret ile istihdam eden bir vatandaşın geçim tutarının eğer ağır işlerde istihdam ediyorlarsa 2 bin 792 TL 10 kuruş, orta düzeyde işlerde istihdam edenler için 2 bin 507 TL 70 kuruş, hafif düzeyde istihdam eden vatandaşlar için de 2 bin 339 TL 10 kuruş olarak öneride bulundu.

Dört oturum ile yapılan ve asgari ücret maaş belirlemesi için geçerli olan toplantıların ilk üç ayağı yapıldı. Önümüzdeki hafta içerisinde asgari ücret tespit komisyonu son kez bir araya gelecek. Önümüzdeki hafta içerisinde gerçekleşecek olan asgari ücret belirleme toplantılarının aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından yapılacak olduğu gelen bilgiler arasında. Dördüncü toplantının ardından maaşlara gelecek zam oranları artık netlik kazanmış olacak.