2020 yılının son günlerini yaşarken ocak ayına sayılı zaman kala emekli vatandaşlar ne kadar maaş zammı alacaklarını merak ediyor. Memur ve emekli maaşlarına toplu sözleşme kapsamında gelecek yüzde 3 zam oranlarına enflasyon oran farkları da eklenecek. Geçtiğimiz günlerde açıklanan kasım ayı enflasyon oranlarının ardından maaşlara ne kadar zam geleceği netleşmeye başladı. Temmuz ve kasım ayları arasında meydana gelen enflasyon oranının ardından, aralık ayına ait enflasyon oranı da merak ediliyor. Emekli maaş zam oranları 4 Ocak 10:00 da açıklanacak Aralık ayı enflasyon oranı ile beraber netlik kazanacak. Peki, 2021 emekli ocak zamları son dakika durumları neler? Emekli maaş zamları hakkında merak edilen detaylar…

Emekli maaşlarına 2020 yılının son 6 aylık sürecinde meydana gelen enflasyon oranlarına göre maaş zammı meydana gelecek. Eğer enflasyon oranları yüzde 4’ün üzerine çıkarsa arada meydana gelen farklar maaşın üzerine eklenecek.

Emekli maaş zamları…

2021 emekli maaş zamları hala netlik kazanmadı. Emekli maaşlarına toplu sözleşme kapsamında yüzde 3 oranında maaş zammı gelirken bir yandan da 2020 yılının son altı ayında meydana gelen enflasyon oran farkları eklenecek. Temmuz ve aralık ayları arasındaki enflasyon oranlarına göre maaş zamları verilecek. Temmuz ve kasım arasında meydana gelen enflasyon oranlarının açıklanmasının ardından aralık ayına ait enflasyon oranları bekleniyor.

Emekli maaş tahminleri…

Merkez bankasından gelen beklenti anketine göre enflasyon oranlarının yüzde 12,47 oranında olması bekleniyor. Eğer son 6 aylık kısımdaki enflasyon oranı merkez bankasından gelen beklenti anketine göre açıklanırsa maaş zam oranları en az yüzde 6,35 oranında olacak. TÜFE tahminlerine göre SSK ve Bağkur emeklileri için denilen gibi yüzde 6,35 oranında zam gelirse en düşük emekli maaşı 2020 yılında 1500 TL ödenirken gelen zam oranı ile beraber 1595 TL seviyesine kadar artması ön görülüyor. Fakat hala aralık ayına ait enflasyon oranları açıklanmadığı için konu hala netleşmedi.