SGK kapsamında yapılan banka anlaşmaları ile beraber emekli olmak için gün sayan Bağkurlu vatandaşlara özel büyük fırsatlar gelmeye devam ediyor. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıf Bank ile beraber emekli olmak için hak kazanan vatandaşlar bu zamana kadar biriken borçlar için ödeme yaparak erkenden emekli olacaklar. Bunun ardından kredi kullanacak vatandaşların kredilerini emekli maaşları üzerinden 36 ay vade fırsatları vererek taksitli ödemeler sunulacak.

Kredi fırsatlarından yararlanmayı tercih eden vatandaşlar ilk olarak SGK kurumlarından il merkez müdürlüklerine giderek başvuru yapabilecekler. Başvuruların ardından emekli olmak isteyenler için gelen yazı ile beraber banka şubelerine giderek başvuru yapma fırsatları sunulacak.

1 Şubat son gün…

SGK başkanvekili İsmail Yılmaz; bu süreçlerde emekli olmak için fırsat arayan vatandaşlar için gele yapılandırmadaki son başvuru tarihlerinin 1 Şubat olacağını açıkladı. İlk taksit ödemelerinin en geç 31 Mart’a kadar uzatıldığının haberlerinin gelmesinin arından 1 Ocak 2009 ve 31 Aralık 2020 tarihleri arasında sigortalı olma süreçleri durdurulmuş olan vatandaşların süreleri uzatıldı. İhya etmek isteyen vatandaşların ödemeleri gereken tutarın 24 bin TL olduğu açıklandı. Yaptığı açıklama sırasında; "Yapılandırmaya başvururlarsa 24 bin lira yerine yaklaşık 9 bin lira ödenecek. Yani yüzde 63 oranında indirim söz konusu olacaktır. Kamu bankaları ile imzalanan prokol ile yapılandırılan borcunu ödemesi halinde aylık bağlanacak sigortalılarımıza herhangi bir ödeme güçlüğü çekmeden banka kredisi ile emeklilik imkânı sunulacak" sözlerine yer verdi.

Destekler kimlere verilecek?

Kredi destek ödemeleri biriken prim borcu olan vatandaşlar için verilecek. Bu noktada;

  1. 4B ile yaşlılık aylığı bağlanmaları uygun olan vatandaşlar
  2. 4B prim borçlarını yaparlarsa 4A yaşlılık aylığı alabilecek olan vatandaşlar
  3. Ek 5 ila Ek 6 kapsamında çalışma hayatına devam eden vatandaşlar arasından birikmiş prim borcu olan vatandaşlar için destek ödemeleri verilebilecek. Başvuru yaparak yararlanma haklarını değerlendirebilecekler.