Artık asgari ücret zam oranlarının ardından emekli ve memur maaşlarına gelen zam oranları da netlik kazandı. Yıl içerisinde artık ocak ayından itibaren kime ne kadar maaş ödeneceğinin kararlaştırılması araştırmaların son bulmasına neden oldu. Kaymakamdan hemşirelere varana kadar tüm memurların ne kadar maaş alacağı artık kesinleşti. TÜİK verilerine göre yapılan zamların ardından kimlerin ne kadar maaş alacak olduğu hazırlandı. Sizler için emekli ve memur vatandaşların yıl içerisinde ne kadar maaş alacaklarını derledik. İşte merak edilen zamlı maaşlar…

Memur, sözleşmeli vatandaşlar ve memur emeklileri için aralık ayı enflasyon oranlarının açıklanmasının ardından maaşlara gelen zam oranı yüzde 7,33 olarak açıklandı. Bunun yanı sıra SSK ve Bağkur emekli vatandaşların maaşlarına gelecek zam oranı da yüzde 8,37 oranına kadar artış gösterdi. TÜİK tarafından açıklanmış olan enflasyon verilerinin ardından herkesin maaşlarına gelecek zam oranları netlik kazandı. Memurlara ödenen aile yardımları da yüzde 7,33 zam alarak artış gösterdi. Peki, memur ve emekli vatandaşlar 2021 yılında temmuz ayına kadar ne kadar miktarda maaş alacaklar?

Aile yardımları ile beraber arttı…

Aile yardımları ile verilen ödenekler sayesinde şu an ödenen en düşük memur maaşları 4500 TL seviyesine kadar artış gösterdi. Bu süreçlerde en düşük memur emeklisine ödenen maaşlar da yüzde 7,33 oranında gelen zam ile beraber 3020 TL ye arttı. 2000 yılından daha önce emeklilik için hak kazanan vatandaşlar da en düşük SSK emekli aylıkları olarak 2 bin 420 TL maaş alacaklar.

Memur maaşlarına yüzde 7,33 zam…

Memur ve emekli vatandaşların maaşlarına toplu sözleşme ile gelen yüzde üç zammın yanı sıra bir yandan da 2020 yılının son altı ayında meydana gelen enflasyon oranı yüzde dördün üzerine çıkarsa arada oluşan fark eklenecekti. Bu sayede memur vatandaşların maaşlarına yıl içerisinde temmuz ayına kadar 7,33 zam geldi.