İŞKUR yaşanan bu korona virüs salgın süreçlerinde devlet kapsamında kimse maddi zorluk çekmesin diye destek ödemeleri gelirken İŞKUR da biri birinden farklı iş ilanları sunmaya devam ediyor. İşlerinden ayrılmak zorunda kalan ya da iş yerlerini kapatmak zorunda kalan vatandaşlardan, emekli, öğrenci ya da ev hanımlarına kadar herkesin başvurarak istihdam etme hakkı elde edeceği iş imkanları geliyor. Günlük sadece 4 – 5 saat evlerinde oturdukları yerden aylık 4 bin TL maaş alabilecekler. İŞKUR evde ek paketleme iş ilanı için merak edilen tüm detaylar belli oldu. Bunun için sadece İŞKUR üzerinden başvuru yaparak eğitim sertifikası almak da yeterli olacak.

Evde paketleme iş imkanları

Evde paketleme iş imkanları içinde vatandaşlara İŞKUR kapsamında;

  1. cetvel seti hazırlama,
  2. sabun,
  3. tel toka,
  4. takı tasarım,
  5. tırnak kutulama,
  6. gömlek yakası dikme,
  7. peçete halkası yapma gibi farklı iş imkanları sunulmaya devam ediyor.

İŞKUR başvuru şartları nelerdir?

İŞKUR evde paketleme iş ilanları  başvuru şartları www.iskur.gov.tr adresi ile herkese duyurusu yapıldı. Aranan bu şartlar;

  1. TC vatandaşı olmak
  2. En az 15 yaşını doldurmak
  3. Merkezi eğitim sertifikası almak
  4. İŞKUR üzerinde işsiz olarak kayıt olmak
  5. Çalışma hayatına devam edecek bedensel engelin olmaması şartları ile başvuru yapılabilir.

Başvurular nasıl yapılacak?

Evde paketleme başvurusu yapmak isteyen vatandaşların illa İŞKUR şubelerine gitme zorunlulukları yer almaz. www.iskur.gov.tr adresi ile başvuru yapmak için sayfalara girmek yeterli olacak. Bu durum karşısında başvuru süreçleri tamamlanacaktır. Başvuru sırasında verilen iletişim bilgileri iş havuzuna eklenir. Bu havuzda başvuru yapan vatandaşların eşleştirmeleri yapılır. İlana uygun iş ilanı geldiği zaman başvuran vatandaşlara mesaj atılarak bilgilendirme mesajı atılır. Mesaj atılan herkes iş ilanını kabul etti sayılır.

Her iş başı ödemeler yapılabileceği gibi aylık olarak anlaşmalar kapsamında da ödemeler belirlenebilir. Bu anlaşılan ve iş veren firmalar ile alakalı olan bir durum olacaktır.