Eskişehir Ticaret Odası Başkan Adayı Erdoğan Tekgöz, seçim çalışmaları kapsamında ziyaret ettiği Matbaacılar Sitesi’nde, ETO’nun mevcut yönetimine tepkili, öfkeli ve kırgın esnaflarla karşılaştı. Tekgöz’ün ziyaretine çok büyük ilgi gösteren matbaacılar, yaşadıkları sıkıntıları anlattılar, ETO Yönetimi’nin kent esnafına hiç iş vermediğini, şehrin ticaret odasının, şehrin esnafıyla çalışmadığını, tüm işleri diğer illere verdiklerini söylediler.Mmatbaacılar, “Biz ETO’nun üyesiyiz. ETO’yu bizden mi koruyorlar? Biz her şeyin farkındayız” dediler.

Neden Bizler Göz Ardı Ediliyoruz

Eskişehirli esnaf dururken, Ankaralı, İstanbullu matbaacıların ETO’ya iş yapmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan esnaflar, “Biz bırakın Ankara Ticaret Odası’na iş yapmayı, kapısından bile giremeyiz. Neden bu işler şehrin işletmelerine yaptırılmıyor, Ankara’ya, İstanbul’a, başta illere veriliyor. Neden bizler göz ardı ediliyoruz?’ ETO’da artık mızrak çuvala girmez. Bu anlayış böyle devam etmemeli” diye konuştular.

Öyle Şeyler Duyuyor, Görüyoruz Ki

ETO Başkan Adayı Erdoğan Tekgöz ise matbaacıların haklı serzenişi karşısında şunları söyledi: “Öncelikle şehirde ticaret yapanların önü açılmalı. ETO’da bugün yönetimde, yatırımlarda, üyelerin ticaretinin önünün açılmasında çok ciddi yanlışlar, zaafiyetler var. Üstelik bu yanlışlara durmadan yenileri ekleniyor. Seçim sürecini yaşadığımız şu dönemde öyle şeyler duyuyor, görüyoruz ki, ‘bu üyeye yazık günah’ diyoruz. Eskişehir’de herkes her şeyin farkında ve değişimden yana. Allah’ın izniyle nisan ayında yapılacak seçim, yanlışlara ‘dur’ diyecek, değişimi başlatacak…”