Yıl içerisinde hem ramazan hem de kurban bayramı olmak üzere her iki bayramda da bine TL ikramiye ödemesi verilecek. Emekli vatandaşlar tarafından bu ikramiye ödemeleri konusunda son dakika artış olacak mı diye araştırmalar bir hayli merak ediliyor. Emekli ikramiyelerine zam gelecek mi, ödemeler artacak mı?

Emekli vatandaşlar için 2021 yılı içerisinde ramazan ve kurban bayramı olmak üzere iki dini bayram içerisinde emekli ikramiye ödemeleri verilecek. Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından gelen ödeme tarihleri hakkında net bilgiler gelecek. Emekli ikramiye ödemeleri noktasında toplamda 12,5 milyon emekli vatandaşın yararlanması da söz konusu olacak.

İkramiye ödeme tarihleri belli oldu…

2021 ramazan bayramı ikramiye ödemesi 13 ve 15 Mayıs tarihleri arasında vatandaşlar için verilecek. bir yandan erken ödeme yönünde karar alınması söz konusu olmazsa 10 ila 12 Mayıs tarihleri arasında da ödemeler olacak. Kurban bayramı için verilecek ikramiye ödemeleri tarihi 12 ve 19 Temmuz arasında verilmesi ön görülecek. Tam net olan tarihler aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile netlik kazanacak.

Yeni emeklilere ikramiye ödemeleri…

Yeni emekli olan vatandaşlar için de ikramiye ödemeleri verilecek. Mayıs ayının sonuna kadar emekli maaşı almak için hak kazanan vatandaşlar bu yıl içerisinde hem ramazan hem de kurban bayramı olmak üzere iki kere emekli ikramiye ödemesi almak için hak kazanacaklar. Devlet tarafından emekli vatandaşların bayramlarda rahat bir nefes alabilmelerine yardımcı olmak için verilen bu ikramiye ödemeleri herkesin rahat bir nefes almasına yardımcı oluyor. Mayıs ayından sonra emekli maaşı almak için hak kazanan vatandaşlar da sadece kurban bayramı ikramiye ödemesi verilecek ve bu ödeme sayesinde yıl içerisinde bin TL ikramiye ödemesi kazanmış olacaklar. Geri kalanlar yılda iki kere olmak üzere iki bin TL ikramiye alacaklar.