Eskişehir Sanayi Odası Başkan Adayı Celalettin Kesikbaş, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Seçim çalışmaları konusunda değerlendirmelerde bulunan Kesikbaş, Eskişehir sanayisi ile ilgili projelerini paylaştı.

Organize Sanayi Bölgesi seçimlerinin ardından ortaya çıkan iddiaları yalanlayan ve Sanayi Odası seçimlerine katılacaklarını söyleyen Kesikbaş, “Sanayi Odası seçimlerine katılıyoruz. Yılmaz yok yola devam. Biz siyaseten burada değiliz. Bir amacımız, hedefimiz var. Eskişehir sanayisini büyütmek, kentin gelir ve refah seviyesini arttırmak istiyoruz. Bunun sanayi ile olacağına inanıyoruz. İhracatla büyüyen bir sanayinin değerine inanıyoruz. Şirketlerimizi bu şekilde büyüttük. Tecrübelerimizi Eskişehir ile paylaşmak istiyoruz. Bütün fikirlerimizi Eskişehir sanayisi üzerine kurgulandırdık.” dedi.

HAYALLERİMİZİ GERÇEKLEŞTİRECE GÜCE SAHİBİZ

Eskişehir sanayisi ile ilgili projelerini paylaşan Kesikbaş şöyle devam etti: “Bir hayal kurduk ama bunu gerçekleştirmek bizim elimizde. Bu güce sahibiz. Hasanbey Lojistik Köyü’nün tren yolu ile OSB’ye bağlandığını hayal edin. Buranın Gemlik, Gebze, Karasu limanlarına bağlantısının yapıldığını hayal edin. Eskişehir’den geçen trenlerin üzerinden konteynır yüklü katarların geçtiğini hayal edin. Kuzey ve Güney çevreyollarının yapıldığını ve buradan Eskişehir sanayisinin karayolu ile Avrupa’ya bağlandığını hayal edin. Eskişehir’de atıl duran bir havalimanımız var. Bu havalimanının kargo taşımacılığının üssü olduğunu hayal edin. Bunların hepsinin kesişim kümesinde bir serbest bölge hayal edin ve bu neden Muttalip olmasın. Bu çok değerli ve önemli bir şey. Yerli Otomobil fabrikasının burada olduğunu düşünün. Bunların hepsi Hasanbey Lojistik köyünün orada yapılabilir. Hava yolu, tren yolu, kara yolu hepsi var. Eksin olan sadece vizyon. Biz bu vizyonu tamamlayacağımıza inanıyoruz.”

MEVCUT YÖNETİMİN BAKSAN KONUSUNDA HİÇBİR YORUM YAPMADI

Kentin içerisinde kalan BAKSAN Sanayi sitesi konusunda da değerlendirmelerde bulunan Kesikbaş, “Sanayi Odası her şeye karışmak zorunda. Oradakilerin hepsi sanayici. Ben bugüne kadar Sanayi Odası’nın BAKSAN ya da küçük sanayi hakkında hiçbir yorum yapmadığını, taraf olduğunu hatırlamıyorum. Oradaki insanlar da sanayici. BAKSAN Eskişehir’in MODEKO’su olabilir. Bunların iyi planlamak gerekiyor.”ifadelerini kullandı.

ESKİŞEHİR SANAYİSİ’NE CEO SEÇECEĞİZ

4 Nisan’da yapılacak seçimlerin Eskişehir için çok önemli olduğuna değinen Kesikbaş, “Bu bir vizyon işi. Yeter ki sanayiciler bize sahip çıkın. 4 Nisan’da yapılacak seçimler çok önemli. Biz hayallerimize hayata geçirmek için kazanmak istiyoruz. Bunun için de çok çalışıyoruz. Biz Sanayi Odası Başkanı seçmeyeceğiz. Eskişehir sanayisi için bir CEO ve yönetimini seçeceğiz. Sanayi Odası seçimlerine varız. Yolumuza devam ediyoruz. Bu işin siyasi bir kısmı yok. Tamamen amacımız bir ekonomi yaratmak. Tüm sanayiciler oylarını bize versinler. Demokratik haklarını sonuna kadar kullansınlar ve biz de bu hayallerimizi Eskişehir için gerçekleştirelim.”diye konuştu.

AYRILMA YOK, GÜÇLENEREK DEVAM EDİYORUZ

EOSBseçimlerinden sonra ekibinden bir ayrılma olmadığını ve güçlenerek devam ettiklerini söyleyen Kesikbaş, şöyle devam etti: “Seçimlerde 245 oy aldık. Yani oyların 49,5’ini. 215 tane sanayicinin oyunu almışız. İnsan başına baktığımızda yüzde 58.5 oy almışız. Ama bazı firmaların çoklu oyları olduğu için 245. Bu bizi daha da cesaretlendiriyor. Çok fazla katılım var. İnsanlar bizim enerjimizi gördükçe katılımlar artıyor.”

ESKİŞEHİR’DEKİ BÜTÜN KURUMLARLA UYUM İÇİNDE OLACAĞIZ

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nin başkanının ayrı Sanayi Odası Başkanı’nın ayrı olmasının hiçbir sorun oluşturmayacağına değinen Kesikbaş, “Eskişehir’de sadece Organize sanayi bölgesi yok. Sanayi Odası tamamını kucaklayan bir kuruluş. Biz Eskişehir’deki bütün kurumlarla uyum şeklinde olacağız. Bütün odalarla, STK’larla, siyasi partilerle iyi geçineceğiz. Sanayici arkadaşlarımızın faydası olur. Bunun faydasını da zaten seçim hazırlıkları sırasından bizim ortaya koyduğumuz sorunların çözülmesiyle görmeye başladılar.” dedi.

İLK İCRAATIMIZ EĞİTİM OLACAK

Seçimi kazanmaları halinde ilk icraatlarının eğitim olacağını söylen Kesikbaş şöyle devam etti: “İlk yapmamız istediğimiz şey eğitim. Bizim üzerinde durduğumuz iki konu var. Birincisi ihracatla büyüyen Eskişehir sanayisi, İkincisi eğitim. Bizim Eskişehirli gençleri meslek edindirmemiz gerekiyor. Gençlerin iş aramayan nitelikli bir şekilde Eskişehir’e kazandırmak istiyoruz.”

TERMİK SANTRALLE İLGİLİ DOĞRU ARGÜMANLAR ORTAYA KONULMADI

Eskişehir Alpu Ovası’na yapılması planlanan Kömürlü Termik Santral konusunda da değerlendirmelerde bulunan Kesikbaş, “Kentin bileşenlerinin önce doğru bir argüman ortaya koyması gerekiyor. Henüz daha Eskişehir insanı da, Eskişehir sanayicisi de bunun ne getirip ne götüreceğini bilmiyor. İnsanlarda oturmuş bir algı da yok. Eskişehir özelinde bakılması gerekiyor. Bu işin siyasi malzeme yapılmaması gerekiyor. Bu çok teknik bir konu.” diye konuştu.