Yapı Kredi bankası tarafından ihracatçı müşteriler için oldukça önemli bir adım atıldı. Artık bu bankanın müşterisi olan ihracatçılar baka şubelerine gitmelerine gerek bulunmadan İhracat Bedeli Kabul Belgesi alabilecekler. Artık ihracatçı olan kişiler bu bankanın müşteri olduklarında bu işlemleri gerçekleştirmek adına şubelere gitmelerine gerek kalmadan işlemlerini internet üzerinden kolaylıkla gerçekleştirebilecekler. İşte Yapı Kredi tarafından ihracatçı müşteriler için tanınan o ayrıcalıklar ve merak edilen diğer detaylar…

Yapı Kredi Yenilikleri

Bankacılıkta oldukça önemli adımlar atan Yapı Kredi yenilikleri ile dikkat çekmeye devam ediyor. Bu yeniliklerden bir tanesi de Yapı Kredi müşterisi olan ihracatçılar için getirilmiştir. Bu kapsamda ihracatçı vatandaşlar internet bankacılığı şubesi üzerinden Ticaret Bakanlığı Güvas sistemi ile sağlanan entegrasyon ile birlikte İhracat Gümrük Beyannamesi ve İhracat Taahhüt Rapor işlemlerini tamamen internet bankacılığı üzerinden gerçekleştirebileceklerdir.

Yapı Kredi bankası tarafından yapılan bu yenilik ardından Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Erhan Adalı belirli açıklamalarda bulundu. Adalı yapmış olduğu açıklamalarında; “İhracatçı firmalarımız zaman ve mekândan bağımsız olarak kolay ve hızlı şekilde şubeye gitmeden İhracat Bedeli Kabul Belgesi (İBKB) işlemlerini İnternet Şubesi üzerinden gerçekleştirebilmelerini sağlayan hizmetimizi müşterilerimize sunmaya başladık” sözlerini dile getirdi.

Yapı Kredi Bankası tarafından çığır açan bir yenilik olarak artık ihracatçı kişiler uzun uzadıya geçen işlemlerini şubelere gitmelerine gerek kalmadan halledebilecekler. Yapı Kredi müşterileri tüm bu uzun işlemlerini internet bankacılığı üzerinden oldukça kolay bir biçimde gerçekleştirebilecektir. Bu konu hakkında gerekli açıklamalarda bulunan Adalı, aynı zamanda koronavirüs salgını sürecinde de dijital bankacılık ile müşterilerin hayatlarını kolaylaştırmaya devam edeceklerini dile getirdi. Yapmış olduğu açıklamalarında; “Ülke ekonomisine can veren farklı ölçeklerdeki tüm firmaların ihtiyaç duydukları her alanda ürün ve çözüm önerilerimizle her zaman yanlarında oluyoruz. Yapı Kredi olarak işletmelerimizin hayatlarını kolaylaştırarak önlerindeki sınırları kaldırmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.” Sözlerini de dile getirdi. Bu açıklamalar ardından ihracatçı vatandaşlar büyük bir mutluluk yaşadı.