Web sitelerinde meydana gelen hareketler, Cache adı verilen bir önbellekte toplanırlar. Bu ön belleğin dolu olması ya da gereksiz yere çalışması, web sitesini yavaşlatabilir. En iyi WordPress Cache eklentisi yazımızda, bu sorun için çözüm bulacağız. Sizlerle, en iyi önbellek temizleme eklentisini paylaşıp, nasıl çalıştığından bahsedeceğiz. Peki, WordPress Cache eklentisi nedirWp cache nasıl çalışır? Detaylar için, yazımızı okumaya devam ediniz. 

WordPress Cache eklentisi nedir  

Önbellek anlamına gelen Cache, her elektronik sistemde olduğu gibi web sitelerinde de mevcuttur. En iyi WordPress Cache eklentisi başlıklı bu yazımızda, ön belleği iyileştirmek için bazı yöntemlere değineceğiz. Öncesinde WordPress Cache eklentisi nedir, onu inceleyelim. Bir web sitesinin önbelleği, her kullanıcı için ayrı işlemler uygular. Farklı noktalardan aynı anda giriş yapılan web sitesi, her iki noktaya da eşit şekilde veri akışı sağlamaya çalışır. Önbelleğin dolu olması, bu veri akışını yavaşlatır. Yani, web sitesi daha yavaş açılır ve gezinmeler de yavaş şekilde gerçekleşir. Peki, bu durum nasıl önlenebilir? Bunun için tasarlanmış bazı eklentiler vardır. Bu eklentiler ile çözüme ulaşmak mümkündür. 

Wp Fastest Cache   

Piyasada yer alan En iyi WordPress Cache eklentisi, pek çok büyük web sitesi tarafından kullanılır. Kullanılan bu eklenti, web sitesinde meydana gelen kasılmaları ve yavaşlamaları tamamen ortadan kaldırır. Wp cache eklentisinin kurulumu, siteyi ziyaret eden her kullanıcıya özel bir işlem uygular. Bir kez web sitesini ziyaret eden kullanıcı, tekrar yapacağı ziyarette daha hızlı bir bağlantı kurar ve gezinme kalitesi de aynı oranda artar. Wp Fastest Cache kullanan site sahipleri ayrıca, CSS ve JS dosyalarını sıkıştırma, birleştirme işlemlerinde de kolaylıklar elde ederler. Bunun gibi daha birçok hızı doğrudan etkileyen işleme, otomatik olarak sahip olmuş olurlar. Emoji kontrolü, HTML küçültme, hızlı ve kolay kurulum gibi pek çok avantajı vardır. Ayrıca, ücretsiz versiyonundan yararlanabileceğiniz gibi çok küçük bir ücret ile daha iyi bir kullanım ayrıcalığı da elde etmek mümkün. Eklentiye ulaşmak için WordPress yönetim panelinde eklentiler kısmına gelmeniz ve yeni ekle diyerek Wp Fastest Cache eklentisini yüklemeniz gerekir.