14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinde Eren Ekmen, İYİ Parti Eskişehir'den Milletvekili Aday Adayı oldu.

Mevcut İl Başkanı Emine Edizgil'den önce İYİ Parti Eskişehir İl Başkanlığı görevini yürüten Eren Ekmen, bugün İYİ Parti Genel Merkezine giderek evraklarını yetkililere teslim etti.

Aday Adayı Ekmen, başvuru sonrası İYİ Parti Genel Başkan Yardımcılarını makamlarında ziyaret etti.

Eren Ekmen Kimdir?

Ekmen, 1990 tarihinde Eskişehir'de doğdu. İlköğretimden lisans eğitimime kadar bütün eğitim ve öğretim hayatını Eskişehir'de tamamladı. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Maden Mühendisliği bölümünde ve aynı zamanda Anadolu Üniversitesi Dış Ticaret bölümünden mezun oldu.

İYİ Parti'de ilk olarak Eskişehir Gençlik Kolları Kurucu İl Başkanı olarak görev alan Ekmen, 2018 Genel Seçimlerinde Eskişehir 3. Sıra milletvekili adayı oldu.

Parti Genel Merkezinde Gençlik Kolları Genel İdare Kurulu üyesi seçilen Ekmen, sırasıyla teşkilat bölge koordinatörü ve teşkilat başkan yardımcılığı görevlerini yürüttü.

Eren Ekmen, Gençlik kolları yaş limitini geçtikten sonra Eskişehir İl teşkilatında yönetim kurulu üyesi olarak çalışmalarına devam etti.

Ekmen, Gençlik Politikalarından sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini yürütürken mevcut il başkanının istifasıyla birlikte yönetim içinde yapılan seçim ile birlikte İyi Parti Eskişehir İl Başkanlığı görevine başladı.

20 Haziran 2022 tarihinde yapılan il başkanları toplantısı ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in bilgisi dahilinde il başkanlığı görevini bırakarak partisine hizmet etmeye devam etmektedir.

Eren Ekmen evli ve Eskişehir'de tekstil üzerine ticaretle uğraşmaktadır.