Haber: Buğrahan Doğangil

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde 2024 yerel seçimlerinde belediye başkanlığı yarışı çetin olacak gibi görünüyor. Belediye başkanlığı yarışı öncesinde de partiler içinde adaylık yarışında oluşan kıyasıya rekabet göze çarpıyor. Seyitgazi'de özellikle AK Parti'de adaylık konusunda öne çıkan isimler arasında büyük rekabet mevcut.

Erhan Erdem adı adaylık ile sıkça anılan isimlerinden biri. AK Parti'den resmi olarak aday adaylığını açıklayan Erhan Erden, Seyitgazi ilçesinde uzun süredir iş hayatının içinde olan bir isim. Seyitgazi'de Ziraat Odası Başkanlığı ve Muhtarlar Derneği Başkanlığı gibi görevlerde bulunan Erden aynı zamanda iki farklı kooperatifin de yöneticiliğini üstleniyor. Özellikle Seyitgazi nüfusunun büyük kısmını oluşturan çiftçiler ve hayvancılık ile uğraşan vatandaşlarla dirsek temasında bir isim olması Erhan Erden'i adaylık konusunda iddialı konuma getiriyor.

Erhan Erden yalnızca bu açıdan adaylık yolunda güçlü bir isim olarak görülmüyor. Birçok işle aynı anda ilgilenen Erhan Erden çalışkanlığı ile de ön plana çıkıyor. Seyitgazi halkının çalışkan ve projeler üreten bir başkan adayı ihtiyacını karşılayacak profilde bir isim olan Erden AK Parti'nin Seyitgazi'deki adayı olabilir.