Öncelikle, konuşmasının başında geçtiğimiz sezon itibari ile takımın Bölgesel Amatör Lig'e düşmesinden dolayı duydukları üzüntüyü dile getiren Erkan Koca; " Takımı ligde tutamadığımız ve başarısız sonuçlar aldığımız için tüm taraftarlardan ve Eskişehirspor'a gönül verenlerden yönetim kurulu adına özür diliyorum." dedi. Sonrasında ise Eskişehirspor'da tek hatanın mevcut yönetimde olmadığını dile getiren Koca, neredeyse 10 yıldan fazladır süren sistematik yanlışların Eskişehirspor'u bu günlere getirdiğini ve bu durumdan geçmişten bugüne göreve gelen herkesin sorumlu olduğunu basına iletti.

Sayın Başkan Erkan Koca "Eskişehirspor'da uzun yıllardır sistem hatalı. Biz artık Eskişehirspor'da sistemi değiştirmek istiyoruz. Yönetim kurulundan altyapıya, A takımdan idari kadroya kadar yenilenmek ve yeni bir sistem oturtmak istiyoruz. Yönetim olarak biz de bozuk sistemin üzerine devam ettiğimiz için başarısız olduk. Artık gelecek planlarını yeni bir sistem üzerine yapıyoruz." dedi.

Sistemin değişmesi için Eskişehirspor'a kalıcı gelirler gerektiğini söyleyen Erkan Koca gelecek çalışmalarını bu alana yoğunlaştıracaklarını iletti. Başkan Koca; "Eskişehirspor'un altyapı tesislerinin %70'i tamamlandı. Bu tesisler içinde yer alan halı sahalara talip çok. İki halı sahayı bugün kiralasak aylık 150.000 TL net gelir elde etme şansımız var. Fakat biz bu hamleyi yapmayacağız. Bu hamle ancak günü kurtarmaktır ve biz bu oyuna gelmeyeceğiz. Yeni sistemde bu tesisleri Eskişehirspor'un uzun vadede faydasına olacak şekilde değerlendireceğiz. Eskişehirspor tesislerini kendisi işletmeli." dedi.