Haber: Buğrahan Doğangil

Eskişehirspor Başkanı Erkan Koca Eskişehir sanayi ve ticaretinin kalbini oluşturan kurumlara biraz sitemkar bir çağrıda bulundu. Erkan Koca, ETO (Eskişehir Ticaret Odası), ESO (Eskişehir Sanayi Odası) ve EOSB (Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi) başkanlarından odalarına veya kurumlarına bağlı iş insanlarını Eskişehirspor'a destek olmaya teşvik etmelerini istedi.

Başkan Erkan Koca ETO, ESO ve EOSB başkanlarının, üyelerine Eskişehirspor'un maçlarını oynayacağı Eskişehir Yeni Atatürk Stadyumu'nda yer alacak LED reklam tabelalarına reklam vermeleri için yapacakları yönlerdirmenin kıymetine dikkat çekti. Erkan Koca bu konuya sadece dikkat çekmekle kalmadı, Eskişehir'deki sanayici ve iş insanlarının Eskişehirspor'a yardım etmekte çok çekimser davrandıklarını da dile getirdi. Sanayici ve iş insanlarının çekimser kalmalarında ise en önemli etkenin  özellikle ESO ve ETO'nun paydaşlarına bu konuda yol gösterici olmaması olduğunu söyledi.

Eskişehirspor Başkanı Erkan Koca LED reklam panolarının gelecek yıl için maliyetinin 15.000 TL civarında olacağını söyledi. Bu reklam panolarından en az 50-60 tanesini ESO, ETO ve EOSB'ye bağlı kuruluşların alması gerektiğini dile getiren Erkan Koca "Sanayi ve ticaret kenti olan Eskişehir'de LED reklam panolarına bizim sanayi ve ticaret odalarımız 50-60 şirkete reklam verdiremiyorsa Eskişehirspor'un sahipsiz olduğu gerçeği bir kez daha açığa çıkmıştır." diyerek sözlerine devam etti. Başkan Koca biraz sitemkar olsa da ETO,ESO ve EOSB'ye bağlı kuruluşlara LED reklam panosuna reklam verme çağrısı yaptı. Eskişehirspor'a destek için bu konunun çok önemli olduğunu da açıklıkla vurguladı. Ayrıca bugüne kadar odalardan yeterli destek görmediklerini de sözlerine ekledi.

Erkan Koca: "Odalara proje sunduk kabul görmedi."

Eskişehirspor Başkanı Erkan Koca daha önce Olağan Genel Kurul'da ve Eskişehir Haber26'da katıldığı canlı yayında dile getirdiği "fuar projesi"ne odaların destek vermediğini tekrar vurguladı. Başkanın fuar projesine destek olmadığını söylediği odaların ETO (Eskişehir Ticaret Odası) ve ESESOB (Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği) olduğu biliniyor.

Erkan Koca,7 günlük bir fuar düzenleyerek Onur Arı'nın transferinden gelecek para kadar kulübe para girişi sağlayabileceklerini fakat; bu projenin odalardan kabul görmediğini ifade etti. Aynı zamanda antika fuarı gibi birçok organizasyon içerisinden yaratılacak gelir getirici projelerin de görmezden gelindiğini söyledi. Eskişehirspor Başkanı Erkan Koca "Fuar projelerimiz kabul görmedi, biz yine de bu şehrin odalarına kırgın değiliz. Fakat bu projelere destek vermediler bari Eskişehirspor bu durumdayken LED ekran reklam tabelası alma konusunda paydaşlarını teşvik etmeliler." diyerek sitemlerde bulundu. Böylece "Sahipsiz Eskişehirspor" söylemine de bir kez daha vurgu yaptı.