Eskişehirspor Başkanı Erkan Koca 22 Haziran'da düzenlenen Eskişehirspor Olağan Mali Genel Kurulu ve Olağanüstü Genel Kurulu sonrasında vakit kaybetmeden İstanbul'a gitmişti. Bu seyahatin sebebi Erkan Koca'nın genel kurulda açıkladığı önemli sponsorluk görüşmesiyle ilgiliydi. Türkiye'nin çok değerli bir maden şirketi ile görüşeceğini genel kurulda açıklayan Erkan Koca, bu sponsorluk anlaşmasının bazı detaylarını Eskişehir Haber26 izleyicileri ile paylaştı.

İstanbul'daki görüşmelerin gayet olumlu geçtiğini dile getiren Erkan Koca sözü geçen firma ile resmi anlaşmanın Kurban Bayramı sonrasında netlik kazanmasını beklediğini söyledi. Bu sponsorluktan Eskişehirspor'un elde edeceği gelirin ise yaklaşık 4-5 milyon TL civarında olduğunu da açıklamlarına ilave etti. Başkan Erkan Koca ayrıca farklı şirketler ile de sponsorluklar için görüşmeye devam ettiklerini söyledi. Yaklaşık 7-8 farklı sponsorluk görüşmesi yaptıklarını aktaran Koca bunlardan en az 2-3 tanesiyle anlaşmak istediklerini söyledi. Sponsorluklardan elde edilmesi planlanan toplam gelirin ise Eskişehirspor'un gelecek sezonki bütçesinin yarısını üzerinde olması bekleniyor.

Eskişehirspor'a destek olmak isteyenler için seçenek çok

Eskişehirspor Başkanı Erkan Koca Eskişehirspor'a destek olmak için tek bir yol olmadığını ve herkesin elinden geldiğince destekte bulunmasının çok önemli olduğunu söyledi. Başkan Koca ayrıca gündemlerinde Eskişehirspor'un Eskişehirspor Yeni Atatürk Stadyumu'ndaki LED resklam panolarının şirketlere kiralanmasının öncelikli olarak yer aldığını ifade etti. Bu LED panolar için şehirdeki sanayici ve tüccarları reklam vermeye davet eden Erkan Koca aynı zamanda loca alarak veya farklı projeler ile de Eskişehirspor'a destek olunabileceğini dile getirdi. Erkan Koca son olarak kulübe destek olmak isteyenlerin karşılıksız bir destek yerine kendi reklamlarını yapabilecekleri yöntemleri ya da bir şeyler satın alarak destek olma yöntemlerini de kullanabileceklerini söyledi.