Haber: Buğrahan Doğangil

Bölgesel Amatör Lig sezonu öncesinde Eskişehir'i bu ligde temsil edecek olan Eskişehirspor ve Eskişehir Demirspor hazırlık maçında karşı karşıya geldi. İki Eskişehir takımı arasında oynanan mücadele de gülen taraf Eskişehirspor oldu. Eskişehirspor ile Eskişehir Demirspor takımları arasında oynanan hazırlık maçı 5 Eylül Salı günü saat 11.00'de Abdurrahman Temel sahasında oynandı.

Daha önce saat 11.00'de Necdet Yıldırım sahasında oynanacağı duyurulan maç, saha zeminindeki sorun nedeniyle aynı spor kampüsü içerisinde yer alan ve zemini sentetik olan Aburrahman Temel sahasında oynandı. Bu nedenle mücadele, belirtilen başlama saatinden 10-15 dakika gecikmeli olarak başladı.

eses demir maç (2)

Eskişehirspor'un burun farkıyla daha atak göründüğü ilk yarıda Demirspor'un ortayab koyduğu efor ve mücadele de alkış topladı. İki takımın birbirini ölçüp tartarak geçirdiği ilk yarının sonunda yaşanan saha içi olaylar ise Eskişehir derbisine gölge düşürdü. İki takım futbolcuları arasında yaşanan hadise nedeniyle olaylar saha dışına taştı ve iki takım yöneticileri ile teknik ekiplerin araya girmesi sonucu olaylar tatlıya bağlandı.

eses demir olaylar (1)

Karşılaşmanın ilk yarısı bu hadise ile sonuçlanırken Eskişehirspor ikinci yarıya daha etkili başlayan taraf oldu. Eskişehir Demirspor da pozisyonlara girmeye çalıştı ve maçın 60. dakikasına kadar sahada yine dengeli bir oyun vardı. Son yarım saatte ise Es Es etkisini artırdı. 65. dakikada Sezer Akyüz'ün attığı gol ile 1-0 öne geçen Eskişehirspor, elde ettiği skoru maç sonuna kadar korudu ve sahadan 1-0 galip ayrıldı. Eskişehirspor maçın sonların doğru ise bir penaltı vuruşundan yararlanamadı.

Eskişehirspor, Eskişehir Demirspor karşısına Adem, Kaan, Beytullah, Erdin, Hayrettin, Serdar, Doğukan, Fatih, Can, İsmail ve Ercan 11'i ile çıktı.

Karşılaşmayı Eskişehirspor Başkanı Erkan Koca, ETB Başkanı Murat Diri ve yönetim kurulundan birçok isim takip etti. Eskişehir Demirspor cephesinde de karşılaşmada Başkan Mehmet Ali Hünerlier ve yönetimden bazı isimler de hazır bulundu.