Haber: Buğrahan Doğangil

2021 yılında kurulan ve bu sezon KFC Kadınlar 1. Voleybol Ligi'nde mücadele eden Eskişehir Peyman Spor Kulübü'nün yöneticileri ve Peyman'ın bağlı olduğu İş Holding'in temsilcileri Eskişehir'deki yerel basın mensupları ile kahvaltı etkinliğinde bir araya geldi. Modernity Otel'de gerçekleştirilen kahvaltı etkinliği sonrasında İş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Ünver, Eskişehir Peyman Spor Kulübü Koordinatörü Okan Özbay ve Peyman Voleybol Başantrenörü Gökhan Sezal Eskişehir'de yeni kurulan Eskişehir Peyman Spor Kulübü hakkında basın mensuplarına bilgi aktardı. Ayrıca toplantı sonunda Peyman SK temsilcileri basından gelen sorulara samimiyetle yanıt verdi. Basın buluşmasında İş Holding Kurumsal İletişim Direktörü Habibe Aloğlu da hazır bulundu.

IMG_4384

Kaan Ünver; "Eskişehir Peyman SK olarak sürdürülebilir bir yapıyla hareket etmek isityoruz"

İş Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Eskişehir Peyman SK temsilcisi Kaan Ünver; "Biz hem İş Holding olarak hem de Peyman Spor Kulübü olarak her zaman sürdürülebilir ve fark yararan, uzun vadeli yatırımlar yapma hedefindeyiz. Çünkü insan önemli ve sistem içerisine insanları dahil etmek bize her açıdan güç katıyor. Böylece herkes kazanmış oluyor. Bu durum yalnızca iş açısından geçerli değil, eğitimde ve sporda da durum tam olarak böyle.

Birçok insan kendisi sporla ilgilenmek ister. Çocuğunun sporla ilgilenmesini ister veya spora farklı açılardan ilgi duyar. Çevresinde, şehrinde bir takım olsun onu tutmak ister. Spora toplumsal olarak da yatkınız. Spor bizi bir şekilde yakalıyor. Biz de 2021 yılında bu düşüncelerle yola çıkarak Kırklareli'nde İş Voleybol takımını kurduk. O gün de şimdiki hocamız Gökhan Sezal  ile yola çıktık ve takımımızı 2. ligden 1. lige taşıdık.

KFC Kadınlar 1. Voleybol Ligi'nde yer alacağımız kesinleltiğinde yeni bir yola girdik. İş Holding bünyesinde yer alan güçlü markalardan olan ve fabrikası Eskişehir'de olan Peyman'ı odak noktası haline getirdik. Takıma Eskişehir Peyman Spor Kulübü ismini verdik ve kulübü Eskişehir'e taşıdık. Eskişehir'deki spor potansiyleni, genç potansiyelini ve voleybola, spora olumlu bakış açısını biliyorduk. Bu nedenle tercihimiz Eskişehir oldu.

Eskişehir'de kısa vade işler yapmak istemiyoruz. Eskişehir Peyman Spor Kulübü'nün amacı bu şehirde bir voleybol kulübü kültürü yaratmak, altyapılardan sporcular yetiştirmek ve sürdürülebilir bir yapı kurmak. Bu doğrultuda yola çıktık. Biz bunları yaparken Eskişehir halkının ve Eskişehir basınının da desteklerini rica ediyoruz. Ancak hep birlikte böyle güzerl bir işi başarabiliriz." dedi.

İş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Ünver konuşmasının devamında da Eskişehir Peyman Spor Kulübü'nün kalıcı ve sürdürülebilir şekilde atacağı adımlara kısa kısa değindi. Ayrıca neden İstanbul gibi bir metropolde bu yatırımı yapmak yerine Eskişehir'i tercih ettiklerine yönelik de konuştu.

Peyman Voleybol SK Başantrenörü Gökhan Sezal "Altyapı en çok önem verdiğimiz alan"

“KFC Kadınlar Voleybol 1. Ligi’nde mücadele eden Peyman Voleybol takımımız genç sporculardan oluşan, 22.5 yaş ortalaması ile gelecek vadeden, güçlü bir kadroya sahip bir takım. Orta ve uzun vadede sürdürülebilir başarıyı yakalamak için genç sporculardan oluşan bir takım kurduk. Bunun yanı sıra altyapı takımlarımız da var. Bu altyapı takımlarından yetiştirdiğimiz sporcularımızla, şehrin gençlerini sporla, voleybolla buluşturuyoruz. Spor kulübümüzde, şu anda midi, küçük, yıldız altyapı takımlarımız var. Eskişehirdeki çocuklarımızın, gençlerimizin potansiyellerini açığa çıkartarak bir yetenek havuzu oluşturmayı hedefliyoruz. Biz yalnızca kendi altyapımıza değil şehirdeki tüm kadın voleybol kulüplerinin altyapısına şehrin voleyboluna katkı sağlamak istiyoruz.” dedi.

WhatsApp Image 2023-11-23 at 12.29.50 (2)

Okan Özbay; "Peyman Spor Kulübü'nün projelerine inandığım için Eskişehir'e döndüm."

Eskişehir Peyman Spor Kulübü Koordinatörü Okan Özbay ise 2021 yılında Anadolu Üniversitesi bünyesinden ayrılarak daha farklı hedefler için İstanbul'a gittiğini ancak; Eskişehir'de İş Holding bünyesinde kurulacak Eskişehir Peyman SK'nın hedef ve projelerine inandığı için yeniden şehre döndüğünü ifade etii. Özbay ayrıca kulübü Eskişehir ile bütünleştirmek ve burada bir Peyman Spor Kulübü markası yaratmak istedikletrini de dile getirdi.