Haber: Buğrahan Doğangil

Eskişehir Süper Amatör'de 6. hafta maçları hafta sonunda tamamlandı. A ve B grubunda toplam 7 maç oynandı ve ligin ilk yarısının bitimine 1 hafta kala Eskişehir SAL'da heyecan giderek artıyor.

A Grubu

8 ekibin yer aldığı Eskişehir SAL A Grubu'nda 6. haftada 4 maç oynandı. Bu mücadelelerde sürpriz çıkmazken A Grubu'nda zirvede Sivrihisar Belediyespor ile Beylikovaspor çekişmesi devam ediyor.

Lider Sivrihisar 5. viteste yola devam ediyor

WhatsApp Image 2023-12-25 at 10.48.32

A Grubu'nun namağlup lideri Sivrihisar Belediyespor yoluna tabiri caizse son gaz devam ediyor. Grubun mütevazı ekiplerinden Tunaspor'u 5-0 ile geçen Sivrihisar 6. haftayı da grup lideri olarak geçmeyi başardı. Namağlup serisini de devam ettiren ilçe ekibi Tunaspor karşısında zorlanmadan kazandı ve diğer maçlar oynanmadan haftayı lider geçmeyi garantiledi.

A Grubu'nda hagftanın maçında 3 puan Beylikova'nın

WhatsApp Image 2023-12-25 at 10.48.31

A Grubu'nda zirve mücadelesi veren ekiplerden ESOGÜ Futbol ile Beylikovaspor'un karşı karşıya geldiği mücadelede kazanan ilçe temsilcisi Beylikova oldu. ESOGÜ sahasında oynanan ve çekişmeli geçen maçta ESOGÜ Futbol güçlü rakibi Beylikovasspor'a mağlup olmaktan kurtulamadı. 2-0 kazanan Beylikova puanını 15'e yükseltti ve lider Sivrihisar'ı yakından takibini sürdürdü. ESOGÜ ise 12 puanda ve 3. sırada kaldı.

WhatsApp Image 2023-12-11 at 12.34.34

Seyitgazispor 3 maçtır kazanamıyor

Lige 3'te 3 yaparak başlayan ve büyük bir sürprize imza atan Seyitgazispor son 3 maçında ise galbiyet ile tanışamadı. Geçtiğimiz haftada Bozanspor ile berabere kalan ilçe ekibi bu haftada ise Eskişehir Sağlıkspor karşısında 3-0 ile mağlup oldu. Eskişehir Sağlıkspor play off hedefi için kritik maçta Seyitgazi'yi farklı geçti ve rakibine yetişti. İki takımın da 6 hafta sonunda 10 puanı bulunuyor.

Bozanspor rahat nefes aldı

Ligde galbiyeti olmayan iki takımın karşı karşıya geldiği maçta Bozanspor Işıkspor'u 7-3 mağlup etmeyi başardı. Bozanspor bu galibiyet ile puanını 4 yaptı ve düşme hattından biraz olsun uzaklaştı. Henüz puan alamayan Işıkspor ise grubun en dibinde kaldı. Işıkspor ayrıca bu sezon ilk kez golle tanıştı ve bu maçta 3 gol birden attı.

B Grubu

7 takımlı B Grubu'nda yalnızca lider 2 Eylül 6 maçı tamamladı ve sezonun ilk yarısını kapayan tek takım oldu. Her hafta 1 takımın BAY olduğu grupta diğer ekiplerin 5'er maçı bulunuyor. Ligin 6. haftasında grupta bay geçen takım ise Eskişehir Gençlergücü oldu.

Lider 2 Eylül ilk kez puan kaybetti

IMG_5277

5 maçta tam 22 gol atan ve hiç gol yemeyen namağlup lider 2 Eylül SK bu sezon ilk puan kaybını Kırka Boraks karşısında yaşadı. 2 Eylül hücumlarına karşı adeta "Çanakkale geçilmez" tarzı bir savunma yapan Boraks 1 puanı güçlü rakibinden kurtarmayı başardı. 0-0 biten maç ile lider 2 Eylül namağlup gol yemeden liderliğini sürdürdü ve 16 puana ulaştı. Kırka Boraks ise play off yolunda hayati bir puan aldı ve puanını 8'e yükseltti.

Haftanın maçında Çifteler ile Alpagut Sümer yenişemedi

WhatsApp Image 2023-12-24 at 16.08.19 (1)

B Grubu'nda haftanın merakla beklenen maçında Çiftelerspor ile Alpagut Sümer, Çifteler'de karşı karşıya geldi. Grupta play off ve 2. mücadelesi açısından büyük önem taşıyan maçta adeta Sümerspor kaçtı Çiftelerspor kovaladı. İlk yarıda 2-0 öne geçen Sümere Çiftelerspor tek golle cevap verdi ve ilk yarı 1-2 bitti. İkinci yarıda Sümerspor 1-3'ü bulsa da Çiftelerspor geri dönüşe imza attı ve 3-3'ü yakaladı. Bu sonuçla Çifteler 10 puanla 2. sırada yer alırken Alpagut Sümer 7 puanla 4. sırada kaldı.

WhatsApp Image 2023-12-24 at 16.08.19

Şekerspor'dan rahat galibiyet

IMG_5083

B Grubu'nun bir diğer maçında Şekerspor Eskişehir Birlikspor'u 3-0 gibi net bir skorla geçmeyi başardı. Sezona istediği gibi giremeyen Şekerspor bu sonuçla birlikte puanını 6 yaptı ve rahat bir nefes aldı. Henüz ligde puanla tanışamayan ve genç isimlerden kurulu bir kadroya sahip olan Birlikspor'da ise kötü gidiş devam ediyor.