İnşaatın 8’inci Katına Çıktı, Ekipler Seferber Oldu

Olay, sabah saat 10.30 sıralarında Eskişehir’in Odunpazarı ilçesine bağlı Hicri Sezen Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, ailevi problemler yaşadığı öğrenilen A.M. (41) isimli yabancı uyruklu şahıs, yapımı devam eden bir inşaatın 8’inci katına çıkarak intihar girişiminde bulundu.

Durumu fark eden çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Güvenlik önlemleri kapsamında cadde trafiğe kapatılırken, olası bir atlama ihtimaline karşı aşağıya hava yastığı açıldı. Bir ambulans da hazır bekletildi.


Saatler Süren İkna Çabaları Sonuç Vermedi

Polis ekipleri, uzun süre şahsı bulunduğu yerden indirmek için ikna etmeye çalıştı. Ancak tüm çabalara rağmen A.M. geri adım atmadı. Bunun üzerine Özel Harekat Timleri de olay yerine sevk edildi.

Bu sırada şahsın ayakta dururken bir anda oturup ayaklarını aşağıya sarkıtması, çevrede büyük endişeye neden oldu. O anları izleyen bir vatandaşın, “Atma kendini, in aşağıya, bak gelmeyeyim yanına” şeklinde bağırması dikkat çekti.


Eşiyle Görüştürüldü, İntihardan Vazgeçti

Polis ekipleri, şahsın ailesiyle iletişime geçerek eşini olay yerine getirdi. A.M.’ye, aşağıya inmesi halinde eşiyle görüştürüleceği söylendi. Ardından kadın polis eşliğinde inşaatın 8’inci katına çıkarıldı.

Eşiyle konuşan A.M., bu görüşmenin ardından intihar etmekten vazgeçti. Aşağı indirilen şahıs, ambulansa bindirilirken gözyaşlarını tutamadı. Soğuk havada uzun süre beklemesi nedeniyle hipotermi şüphesi bulunan A.M., Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.


Vatandaşlar Olan Biteni Film Gibi İzledi

Olay sırasında bölgede toplanan çok sayıda vatandaş, yaşananları adeta film izler gibi takip etti. Bazı kişilerin cep telefonlarıyla görüntü almaya çalıştığı görüldü. Olayı izleyen bir öğrenci, “Yaklaşık 40 dakikadır atlayacak diye bekliyoruz ama inmiyor” sözleriyle yaşananları anlattı.


“Sabahtan Beri Şarkı Söylüyordu”

Görgü tanıklarından Şenol Ateş ise, “Sabahtan beri şarkılar söylüyor, bağırıp çağırıyordu. İnşallah bir şey olmadan kurtulur dedik. Allah kimsenin başına böyle bir şey vermesin” ifadelerini kullandı.


Uzaklaştırma Kararı ve Önceden Gelen İntihar İhbarı

Öte yandan edinilen bilgilere göre, A.M.’nin eşi tarafından hakkında uzaklaştırma kararı alındığı ve şahsın bir gün önce ailesini arayarak intihar edeceğini söylediği öğrenildi. Olayla ilgili inceleme sürüyor.