Eskişehir'de emniyet ve jandarma birimlerinin okul servis araçları ve çevresine yönelik sürdürdüğü denetimler kapsamında 199 servis aracı kontrol edildi. Yapılan incelemelerde 6 aracın çeşitli eksiklikler nedeniyle kusurlu olduğu belirlendi.

Okul Çevrelerindeki Alanlar da Gözden Geçirildi

5-12 Mayıs 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilen denetim çalışmaları yalnızca servis araçlarıyla sınırlı kalmadı. Polis ve jandarma ekipleri, öğrencilerin güvenliği açısından okul çevresinde bulunan 224 farklı noktada da kontroller yaptı. Denetlenen yerler arasında 56 kahvehane, 65 market ve tekel bayii ile 103 park ve bahçe yer aldı.

373 Kişinin Kimlik Kontrolü Yapıldı

Gerçekleştirilen denetimler esnasında, okul çevresinde bulunan ve şüpheli görülen 373 kişinin kimlik sorgulaması yapıldı. Yetkililer, okul servislerinin güvenliğini sağlama ve öğrencilerin çevresel tehditlerden korunmasına yönelik denetimlerin kararlılıkla sürdürüleceğini bildirdi.