Dönmez öncelikle, elektrik kurulu gücünün yıllar içindeki değişimi ve sonrasında doğal gaz altyapısına değindi. Konuyla ilgili Dönmez, Eskişehir'de Seyitgazi ilçesi de dahil olmak üzere 81 il merkezi ve 751 yerleşim yerinde toplam 70 milyon vatandaşın doğalgaza ulaşımının sağlandığını belirtti. Bu noktada Karadeniz doğal gazının önemine bir kez daha vurgu yapan Dönmez, enerji bağımsızlığı açısından kritik bir süreç yürütüldüğünü söyledi. Sonrasında Hidrokarbon arama ve araştırma filosu ile sismik sondaj gemileri ve karada petrol keşifleriyle ilgili detayları aktaran Dönmez; artacak olan üretim miktarlarıyla birlikte Türkiye'nin kendi petrol üretimini 3 yıl içerisinde ikiye katlayacağının altını çizdi. Ek olarak Dönmez, Akkuyu Nükleer Güç Santrali, madencilik alanında Eskişehir Kırka'da yer alan Bor Karbür&FerroBor ve Lityum Karbonat ve Nadir Toprak Elementleri tesislerinin de Eskişehir'e küresel anlamda yüksek katkılar sağlayacağına değindi. 

Eskişehir'in bir sanayi şehri olduğu kadar aynı zamanda da tarım ve hayvancılık şehri olduğunu belirten Dönmez; Eskişehir'in her açıdan yüksek verimliliğe sahip olduğunu aktardı. Dönmez ayrıca sağlık alanında da  Eskişehir'in yalnız merkez değil çevre ilçelere de hizmet veren bir potansiyeli olduğunu ifade etti.

"Eskişehir'de dokunmadığımız yer kalmadı" sözleriyle yapılan çalışmaları ayrıntılı şekilde paylaşan Dönmez; Eskişehir'in yalnız ulusal değil uluslararası anlamda da pek çok marka çıkarabilecek potansiyele sahip bir şehir olduğunu vurguladı. Üretim ve istihdama sağlanan yatırımlara da değinen Dönmez, çevre ve şehircilik anlamında ise Eskişehir'in en önemli konusunun kentsel dönüşüm olduğunu belirtti. Dönmez konuyla ilgili son olarak Eskişehir için "kapsayıcı, yeşil ve sürdürülebilir bir şehir anlayışı" ile çalışacaklarını yineledi.

Devamında AKP Eskişehir 2. Sıra Milletvekili Adayı Ayşen Gürcan, aile ve sosyal çalışmalar noktasındaki detayları aktardı. Gürcan, emek ve beyin göçünün önüne geçmek için genç nüfusa istihdam sağlanması ve ev hanımlarına iş statüsü tanımlanması için yapılacak olan çalışmaların detaylarını basınla paylaştı. Kültürel değerlere ve turizme yatırım sağlanacağını da belirten Gürcan, "küresel ölçekli markalara ev sahipliği yapan bir Eskişehir yaratmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Basın açıklaması sonrası yapılan soru cevap kısmında ise:

- Fatih Dönmez'e ilk olarak "dün Erzurum mitinginde Ekrem İmamoğlu'na yapılan taşlı saldırıyla ilgili düşünceleri hakkında bir soru yöneltildi. Dönmez bu soruya, "siyaseten birbirimize muhalif olabiliriz ama kim hangi partiden olursa olsun hiçbir şekilde yapılan hakareti ve şiddeti kabul etmemiz mümkün değil" şeklinde cevap verdi.

- Alpu'daki kömürlü termik santralin son durumuyla ilgili gelen soruyu Dönmez, "Türkiye, kentsel ve evsel tüm faktörler dahil olmak üzere yıllık 560 milyon ton karbon salıyor. Bu noktada karbon emisyonuna katkı sağlamak için çalışıyoruz ancak bu, Türkiye'de hiçbir kömür santralinin faaliyette olmaması anlamına geliyor. Sonuç olarak Alpu Termik Santrali'ni gündemimizden çıkarttık, Eskişehir'de güneş panelleri gibi yenilenebilir enerji kaynaklarıyla çalışmayı tercih edeceğiz" şeklinde yanıtladı.

- Dönmez, "Eskişehir'deki diğer adaylarla eşit şartlarda yarıştığınızı düşünüyor musunuz?" şeklinde gelen soruya da "bence gayet adil bir yarış söz konusu" yanıtını verdi.

- Eskişehir Atatürk Stadyumu'na isim verilmesi noktasında Dönmez, ilk olarak hem kulüp hem de taraftarlarla iletişim halinde olduklarını belirterek "Eskişehirspor'a her zaman için destek vereceğiz, en kısa sürede eski parlak günlerine döneceğine inanıyoruz" dedi. "Atatürk Stadyumu" ismi için ise Dönmez, "uygun bir sponsor bulunduğu takdirde o isimle anılmaya başlayacaktır" şeklinde cevap verdi.

- "Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi gelirleri önceden Eskişehir'e devredilirken şimdi neden YÖK'e devrediliyor?" sorusunu değerlendiren Ayşen Gürcan, "AÖF Eskişehir'in öz kaynakları içinde değerlendirilse de bu bir üniversitedir ve YÖK'e aktarılan gelirler de yine üniversitelere harcanmak için mevcuttur" ifadelerini kullandı.

- URAYSİM (Ulusal Raylı Sistemler Test ve Araştırma Merkezi) projesine karşı çıkılması ve belediyeyle davalık olunması konusunu ele alan 6. Sıra Milletvekili Adayı Av. Pınar Turhanoğlu Gücüyener, "Alpu Ovası'nın yalnızca binde beşi kadar bir alanı kapsıyor. Buna rağmen kamulaştırma kararına karşı çıkan belediyeler kendilerine ait yeşil alanlarını yok etmiş durumda" cevabını verdi.

- Son olarak "Afyon ve Kütahya'da termal su fizik tedavi tesisleri olmasına rağmen neden Eskişehir'de yok?" sorusu üzerine Dönmez, "hem devlet hem de yerel yönetimler ortaklığıyla bu alandaki çalışmalarımızı artırmayı düşünüyoruz ama tabii ki bunun için doğru girişimlerin yapılması gerekiyor" ifadelerini kullandı.