Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı, kaçak kazı faaliyetlerine yönelik yürüttüğü operasyonlara bir yenisini daha ekledi. Gelen bir ihbarı değerlendiren ekipler, Günyüzü ilçesinde izinsiz kazı yapıldığı bilgisi üzerine harekete geçti.

Karabağlar Mevkii’nde Suçüstü Operasyon

Jandarma ekipleri, Günyüzü ilçesi Kuzuören Mahallesi Karabağlar mevkiinde, kaçak kazı yapan 3 kişiyi olay yerinde suçüstü yakalayarak gözaltına aldı. Yapılan aramalarda kazıda kullanılan çeşitli malzemelere de el konuldu.

Profesyonel Kazı Ekipmanları Ele Geçirildi

Operasyon sırasında kazı alanında 1 adet endoskop (yılan) kamera, 1 jeneratör, 2 adet karot makinesi ve farklı türlerde kazı ekipmanları bulundu. Ekipmanların kaçak kazıyı derinlemesine yapmak amacıyla kullanıldığı değerlendirildi.

Gözaltına Alınan Şahıslarla İlgili Soruşturma Başlatıldı

Jandarma ekiplerince yakalanan şüpheliler hakkında adli işlem başlatılırken, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi. Yetkililer, kültürel mirasın korunması için bu tür faaliyetlere karşı sıfır toleransla hareket edildiğini vurguladı.