Olay, Yeşiltepe Mahalle Muhtarlığı'nın da yer aldığı Yaşargil Sokak’taki çocuk oyun parkında meydana geldi. İddiaya göre, oyun alanındaki kaydırağın üst kısmında yaşları küçük bir çocuk grubu tarafından kozalaklar tutuşturularak ateş yakıldı. Ateş sonucu yükselen dumanları fark eden çevredeki vatandaşlar, alevler büyümeden yangına müdahale ederek kontrol altına aldı.
Parkta maddi hasar meydana geldi
Vatandaşların zamanında müdahalesi sayesinde yangın büyümeden söndürülürken, oyun parkının bazı bölümlerinde maddi hasar oluştu. Olay sonrası çevrede tedirginlik yaşanırken, mahalle sakinleri sorumluların tespit edilmesini istedi.
Güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı
Yaşanan olaya ait güvenlik kamerası görüntüleri de ortaya çıktı. Görüntülerde, parka gelen çocukların kozalakları yaktığı ve dumanların yükselmeye başladığı anlar yer alıyor. Ayrıca, yangına müdahale eden vatandaşların görüntüleri ile olayın ardından çocukların polise teslim edilmek üzere götürülürken kaçmaya çalıştığı anlar da kameraya yansıdı.