Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu’nun yeni binasının açılışına Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy başta olmak üzere çok sayıda protokol üyesi katıldı. Tören, öğrencilerin Vali Aksoy’u çiçeklerle karşılamasıyla başladı. Program; saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.
“Son 2 Yılda 23 Okul ve 403 Sınıf Kazandırıldı”
Açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, okulun yeni binasında 24 sınıf bulunduğunu ve modern eğitim alanlarıyla donatıldığını ifade etti. Aydın, “Fatih Anadolu Lisesi’nin boşalttığı binada eğitim veren okul, bu yıl yeni binasına taşındı. Bina içerisinde bilişim ve fen laboratuvarları, rehberlik servisi, kütüphane, destek eğitim odası, çok amaçlı salon, spor salonu, mescitler, dil sınıfı ve kantin gibi birçok donanım yer almakta. Son 2 yılda şehrimize 23 okul, 403 sınıf kazandırdık. Devam eden 12 okul inşaatı tamamlandığında 144 sınıf daha eklenecek,” dedi.
Aydın ayrıca, 2025 yılı yatırım programı kapsamında 7 okul, 1 atölye binası, 100 kişilik pansiyon, 200 kişilik kongre merkezi ve 1 spor salonunun daha yapılmasının planlandığını açıkladı.
“Eğitim En Önemli Önceliğimiz”
Vali Hüseyin Aksoy ise konuşmasında eğitim yatırımlarının önemine dikkat çekerek, “Eğitim, en çok önemsediğimiz alanlardan biridir. Okulların fiziki şartlarının iyileştirilmesi, öğrencilerimizin daha iyi bir ortamda yetişmesini sağlar. Bu okul ilk olarak Devlet Demiryolları'na ait bir binada eğitim vermekteydi. Şimdi ise kendi binasında hizmete başladı. Devlet Demiryolları’nın arazisi de kalıcı olarak eğitime kazandırıldı. O alanda da yeni bir okul binası yapılması planlanıyor,” ifadelerini kullandı.
Etkinlikler Büyük Beğeni Topladı
Açılış töreninde öğrenciler tarafından şiir dinletileri, müzik konserleri ve ilahi sunumları gerçekleştirildi. Etkinlik, Vali Aksoy’un kurdele kesimi ve okul içi incelemeleriyle sona erdi. Vali Aksoy ayrıca öğretmenler ve öğrencilerle sohbet ederek onlara başarılar diledi.
Geniş Katılımlı Protokol
Törene, Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy’un yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Üzeyir Karakülah, Odunpazarı Kaymakamı Ömer Ulu, İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, Gençlik ve Spor Müdürü Hasan Kalın, İl Müftüsü Muharrem Gül ve diğer protokol üyeleri katıldı.