Jeofizik yüksek mühendisi ve deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, deprem riski olan iller hakkında önemli bir açıklamada bulundu. Bu açıklaması kapsamında Eskişehir'de meydana gelebilecek en büyük depremin şiddetini duyurdu.

Eskişehir'de 6,6 Büyüklüğünde Deprem Olabilir

Prof. Dr. Ercan, Eskişehir merkezli en büyük depremin 6,6 büyüklüğünde olabileceğini ifade etti. Daha önce de Afyonkarahisar ve Bilecik gibi iki komşu ilimiz hakkında benzer açıklamalar yapmıştı. Afyonkarahisar için en büyük depremin 6,9, Bilecik için ise 6,5 büyüklüğünde olabileceğini öngörmüştü.

Eskişehir, Güvenli İller Listesinde Yer Bulamadı

Öte yandan Prof. Dr. Ercan, Türkiye'nin en güvenli illerini de açıklamıştı. 81 il içerisinden 21'ini güvenli şehirler kategorisinde değerlendirmesi dikkat çekmişti. Ancak bu listeye Eskişehir'in giremediğini görülmüştü.

Jeoloji Mühendisleri Odası'nın Dikkat Çeken Çalışması

Jeoloji Mühendisleri Odası tarafından yapılan bir araştırma daha sonrasında dikkatleri çekmişti. Bu çalışmada doğrudan fay hattı geçen Eskişehir dahil olmak üzere toplamda 24 il incelenmişti.

24 İlde Deprem Tehlikesi

Jeoloji Mühendisleri Odası'nın incelemesi kapsamında Eskişehir'in yanı sıra Hatay, Konya, Bingöl, Kahramanmaraş, Osmaniye, Manisa, Burdur, Balıkesir, Aydın, Erzurum, Tokat, Kocaeli, Kayseri, Muğla, Denizli, Erzincan ve Hakkari gibi iller de yer almaktadır. Deprem riski bu iller arasında da ciddi düzeyde bulunmaktadır.