HABER: Aslı Karkazan

Son günlerde Türkiye gündeminde yer alan önemli konu başlıklarından biri, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 27. Dönem Milletvekilliği yapmış ancak görevi sona ermesine rağmen Nisan, Mayıs ve Haziran ayları için 3 aylık maaşları peşin olarak yatırılan "eski vekiller".

Bu noktada aylık maaşı 74 bin 730 TL olan ve 15 Mayıs itibariyle görevi sona eren bazı vekiller Nisan, Mayıs ve Haziran ayları için yatırılan ancak çalışmadıkları 2 aylık kısmı kapsayan 148 bin 460 TL'yi geri iade etti. Şu an için geri kalan diğer vekillerin de bu maaşlarını aynı şekilde iade edip etmeyecekleri yönündeki kararları özellikle ulusal basında kendine pek çok yer buluyor ve elbette ki gözler şimdi Eskişehir'de.

TBMM 27. Dönem Eskişehir Milletvekilliği yapmış olan ve görevi sona eren isimler sırasıyla: Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AKP) Nabi Avcı, Emine Nur Günay ve Harun Karacan, İYİ Parti'den Arslan Kabukçuoğlu ve Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) Metin Nurullah Sazak. 

Konuyla ilgili henüz Eskişehir'in hiçbir eski milletvekili herhangi bir açıklamada bulunmadı. Vekilliği sona ermiş olan bu isimlerden, görev yapmamalarına rağmen almış oldukları 2 aylık maaşlarını iade edip etmeyecekleri merakla bekleniyor.