3. Aizanoi Film Festivali Kütahya'da başlıyor

Kütahya'da, T.C. Kütahya Valiliği'nin desteğiyle Sinema Genel Müdürlüğü ve Aizanoi Sinema Derneği tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen Aizanoi Kısa Film Festivali'nin üçüncüsü 14 Eylül Perşembe günü başlıyor. Üç gün boyunca devam edecek festival 16 Eylül Cumartesi günü sona erecek. 3. Aizanoi Kısa Film Festivali çeşitli etkinliklerin yanında kısa filmlerin kıyasıya bir yarışına da sahne olacak. İki farklı kategoride başarılı olan ve finale kalan kısa filmler birbiri ile yarışacak. Aynı zamanda çeşitli şöyleşiler, belgesel ve film gösterimleri de festival kapsamında yer alıyor. Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenecek festival tüm halka açık ve ücretsiz olacak. Festivalin son günündeki ödül töreni ve kapanış konseri ise Kütahya'nın ünlü Aizanoi Antik Kenti'nde gerçekleştirilecek.

aizanoi film (2)

3. Aizanoi Film Festivali'ne başta Kütahyadan olmak üzere çevre illerden birçok sinema severin katılması bekleniyor.

Sezgin Sönmez'den "İyi Uykular" festivalde finale kaldı

Eskişehirli genç sinemacılardan Sezgin Sönmez ve ekibi tarafından çekilen "İyi Uykular" isimli kısa film 3. Aizanoi Kısa Film Festivali'nde finale kaldı. "Çevre Bilinci ve İklim Krizi" kategorisinde final gören "İyi Uykular" ödülü kazanmak için güçlü rakipleri ile mücadele verecek. Sezgin Sönmez'in kariyerindeki 3. kısa filmi olan "İyi Uykular" iklim krizi ve insan eksenindeki çarpıcı konusuyla dikkat çekiyor.

sezgin iyi uykular (1)

Başarılı yönetmen Sönmez'in "İyi Uykular" filmi daha önce de 3 festivalde ödül adayı oldu ve bir 1 festivalde ise finale kaldı. İki ulusal ve iki yurtdışı kısa film festivalinde yarışan "İyi Uykular", 3. Aizanoi Film Festivali'nde kendi kategorisinin favorileri arasında yer alıyor.

sezgin iyi uykular (2)